Καρλάφτη

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών έχει επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για το Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ 2023 και η Ρένια Καρλάφτη παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί για άλλη μια φορά μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και θα επιδιώξει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

“Υπάρχει πάθος και διάθεση από όλες μας και θέλουμε πάρα πολύ να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά είναι δημιουργικό. Πάμε άλλωστε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαστε μαζί. Να υπάρχει στήριξη και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του  προπονητικού τιμ. Είμαστε μια ομάδα που αξίζει πολλά, έχουμε δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό”.

Η πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ θα φέρει την Εθνική Γυναικών αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο. Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας κάτι για το οποίο συμφωνεί και η Ρένια Καρλάφτη…

“Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πολύ και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς πάμε με καλή ψυχολογία και θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια.  Όλες οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ είναι δυνατές. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι, αυτό απέναντι στο Μαυροβούνιο και εκεί έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας”.

Τέλος η διεθνής αθλήτρια αναφέρθηκε και στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική Γυναικών….

“Έχουμε συμπληρώσει πάνω από ένα μήνα στην προετοιμασία. Είμαστε πάρα πολύ καλά και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι είμαστε όλες μαζί και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Αναμφίβολα είναι σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα”.