Κάτας
Ό Όντεντ Κάτας

Οι Όντεντ Κάτας και Άαρον Γουάιτ εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Χίμκι (21/1, 21:00), από την οποία θα απουσιάσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” δήλωσε σχετικά: “Η Χίμκι έρχεται από αλλαγή προπονητή. Ξέρουμε ότι έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Θα πρέπει να περιορίσουμε τον Σβεντ και να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους. Αυτό θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Μπορεί να φαίνεται ότι παίζουν απλά αλλά είναι δύσκολο να τους περιορίσεις”.

Για τη μέχρι τώρα δουλειά στο ΟΑΚΑ είπε: “Έχουμε συγκεντρωθεί στο να αλλάξουμε τον τρόπο που τρέχουμε και πως λειτουργούμε στην επίθεσή μας. Να βάλουμε περισσότερη σκέψη. Αλλά αυτή είναι η δεύτερη κανονική προπόνησή μας. Αλλά είναι νωρίς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Εγώ ακόμα μαθαίνω. Θέλω να δω τους παίκτες μου να εκτελούν καλύτερα αυτά που λέμε”.

Σχετικά με την άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: “Γενικά οι ομάδες που κερδίζουν αρχίζουν από την άμυνα. Είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ. Αλλά είναι μια διαδικασία και θέλει χρόνο. Και αύριο έχουμε μεγάλες προκλήσεις στην άμυνά μας. Θα πρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, να είμαστε πιο επιθετικοί και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Θα πάρει χρόνο να δούμε τη φιλοσοφία μου αλλά θέλω να δω βελτίωση”.

Τέλος, αναφορικά με την πιθανότητα μεταγραφικής ενίσχυσης ανέφερε: “Πάντα υπάρχει αυτή η προοπτική. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πάντα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρός. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε”.

Παναθηναϊκός προπόνηση

Από μέρους του ο Άαρον Γουάιτ τόνισε αναφορικά με τη ρωσική ομάδα: “Η ομάδα τους ξεκινά με τον Σβεντ. Στο τελευταίο ματς με τη Φενέρ κάναμε λάθη που οδήγησαν σε εύκολους πόντους τον αντίπαλο. Πρέπει να το φτιάξουμε αυτό και να παίξουμε καλή άμυνα”.

Σχετικά με την αλλαγή προπονητή της Χίμκι σχολίασε: “Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, η ομάδα δοκιμάζει νέα σχήματα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε πως μπορούν να παίξουν διαφορετικά με τον νέο προπονητή και να είμαστε έτοιμοι”.

Σε ερώτηση αναφορικά με τον Όντεντ Κάτας απάντησε ότι: “Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του αμυντικά κι επιθετικά. Έχει τις ιδέες, πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να και να τα βγάλουμε στο γήπεδο”.

Τέλος σε ό,τι αφορά την άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σημείωσε πως: “Πρέπει να παίζουμε καλά σε όλο το διάστημα ενός ματς. Πρέπει να καταλάβουμε πως ποτέ δεν τελειώνει ένα ματς, είτε νικάς είτε χάνεις και να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι”.

 

Δείτε, με ένα κλικ, φωτογραφίες από τη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού: