Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΟΦΗ με 47-44 το βράδι της Παρασκευής στον τελευταίο αγώνα της Α’ φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, στο Άργος Ορεστικό.

Πήρε έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει, αύριο Σάββατο, τον πρώτο του άλλου ομίλου, Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Στον άλλον ημιτελικό, παίζουν Παναθηναϊκός-Παναθλητικός.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 45-40 τον Πιερικό/Αρχέλαο και έκανε το 3/3, αλλά είχε εξασφαλίσει από χθες την πρόκριση.

Νωρίτερα από το πρωί, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ο Παναθλητικός είχαν νικήσει ΑΓΕΧ και Προμηθέα.

Το “θρίλερ” της ημέρας ήταν ο τελευταίος αγώνας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Ο ΟΦΗ έχασε το τρίποντο στην τελευταία επίθεση, όπου η Μανάβη του ΠΑΟΚ έκοψε την αντίπαλό της για να μείνει στο 47-44.

Δεκάλεπτα: 13-14, 24-24, 38-34, 44-47

Διαιτητές: Τογανίδου, Αντωνέλλου, Κατσιαντώνης

ΟΦΗ (Ζερβάκη): Ξενάκη 7, Δοκιμάκη 1, Αλεξάκη 4, Αλιφραγκή 2, Χαλαμπαλάκη 8, Χρονάκη 2, Σπυριδάκη , Δασκαλάκη 2, Συνολάκη 5, Μακράκη 12 (1)

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης) :Τακίδου 2, Γκαιτατζή 2, Μπεκίρι 20 (1), Χαϊτόγλου 5, Αναστάση 11, Τρικαλοπούλου 3, Χαντάβα , Μανάβη 3 (1)

Μπορείτε να δείτε την στατιστική της αναμέτρηση εδώ

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ

Οι δηλώσεις:

Έφη Ζερβάκη (προπονήτρια ΟΦΗ): «Εγώ είπα στα παιδιά ότι για μένα είναι νικήτριες.

Μέχρι τώρα έδειξαν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, παίξαμε καλό μπάσκετ και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Το σημερινό παιχνίδι δεν είχε κάποιο “πρέπει” για τα παιδιά ήταν κάτι που θα κρατούσαν για τις ίδιες, δηλαδή να το ευχαριστηθούν και να πάρουν ό,τι μπορούν από αυτή την εμπειρία.

Εγώ είμαι πλήρως ικανοποιημένη. Είμαι πολύ περήφανη για τις αθλήτριές μου. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι και, όπως είπα και στα παιδιά, δεν έχει σημασία μόνο ο προορισμός, αλλά και η παρέα κι εμείς είμαστε μια πολύ καλή παρέα και το ζήσαμε.

Ελπίζω να έχουμε κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.»

Αλιφραγκή Μαριάννα (αθλήτρια ΟΦΗ): «Στα παιχνίδια δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε αλλά σήμερα, παρά, την προσπάθεια μας ο ΠΑΟΚ κέρδισε.»

Ευριπίδης Μελετιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Όταν παίζεις ένα ματς που είναι ουσιαστικά τελικός για την πρόκριση στην τετράδα, δεν υπάρχει θέαμα – ούτε τίποτα. Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα και φέρνουν τέτοιες σημαντικές νίκες, οπότε αυτό ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι σήμερα.

Ήρθαμε σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κάναμε άλλη μία υπέρβαση, γιατί υπέρβαση είναι όταν σου λείπει μία από τις καλύτερες παίκτριες στην Ελλάδα και άλλη μία βασική – και οι δύο στα γκαρντ.

Επίσης, ένα στοιχείο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι 10 από τις 13 αθλήτριες θα είναι μαζί μας και του χρόνου. Οπότε εμείς έχουμε ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα και μπράβο στα κορίτσια.

Από εκεί και πέρα, έμεινα εντυπωσιασμένος από τον ΟΦΗ. Δεν ήξερα την ομάδα, τους είδα στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό και πραγματικά έπαθα πλάκα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, αλλά και στην προπονήτριά τους.

Μπράβο και πάλι είναι μια ομάδα από την επαρχία και δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, γιατί φαίνεται πόσο δουλεύουν.

Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για αύριο. Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Κρόνος. Πάμε βήμα-βήμα.»

Μπεκίρι Παγκέλα (αθλήτρια ΠΑΟΚ): «Σίγουρα είναι μια δικαίωση για μένα, αλλά κυρίως για την ομάδα, γιατί έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό, οπότε το αξίζουμε. Δεν θεωρούμε δικαιολογία τις απουσίες μας — δουλεύουμε πάντα για το καλύτερο.»

 

 

Πιερικός Αρχέλαος-Παναθηναϊκός 40-45

Διαιτητές: Σαμαράς Δανιηλίδης, Κουτίβης

Δεκάλεπτα: 13-17, 25-22, 34-36, 40-45

Πιερικός-Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Παπαδοπούλου 8, Σαμαρά 4, Βουλτσίδου 11 (1), Γερμανίδου 1, Πιπερίδου 2, Αμανατίδου 6 , Σωπιάδου 4, Παναγιωτίδου 2, Γερμανίδου 2, Πετροπούλου 2,Κογκοπούλου

Παναθηναικός (Μαντζιώρης): Σεφερλή 5, Μηλιτσοπούλου 12 (2), Χολογκίτα 2, Ράλλη 4, Μπερμπεράι, Ξύδα 2, Παπαευθυμίου 14, Μουστάκη 4, Λιανού

Μπορείτε να δείτε την στατιστική της αναμέτρησης εδώ

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ

Δηλώσεις:

Πέτρος Μανωλάκος (Β΄Προπονητής Παναθηναϊκού) : « Η συγκέντρωση που έδειξαν τα κορίτσια στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το κλειδί, δείξανε πάλι το χαρακτήρα τους στην άμυνα και προχωράμε γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο σαββατοκύριακο».

Παπαευθυμίου Μαργαρίτα (αθλήτρια Παναθηναϊκού): « Ήταν ένα ματς που εμείς το αφήσαμε να εξελιχθεί έτσι. Συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι να αποδείξουμε αυτό που αξίζουμε και ότι δουλέψαμε όλη αυτή την χρονιά. Θέλαμε να έχουμε 3/3 και τώρα στοχεύουμε στα υπόλοιπα».

Αμανατίδου Χρυσούλα (αθλήτρια Πιερικού): « Νομίζω σήμερα δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας, ήμασταν πολύ δυναμικές και στην άμυνα και στην επίθεση. Ως επαρχιακή ομάδα δείξαμε αυτό που πραγματικά ξέρουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 

Πανελλήνιο Κορασίδων: Το πανόραμα του Final-8 στο Άργος Ορεστικό

Κορασίδες: Στους “4” ο Παναθηναϊκός 42-37 τον ΠΑΟΚ -Ο Παναθλητικός 81-61 την ΑΓΕΧ

Πανελλήνιο Κορασίδων: Δύο στα δύο ο Κρόνος, πρώτη νίκη για ΟΦΗ

Πανελλήνιο Κορασίδων: Ο Κρόνος 63-38 τον Παναθλητικό κι ο Παναθηναϊκός 65-57 τον ΟΦΗ

Πανελλήνιο Κορασίδων: Νίκες ΠΑΟΚ, ΑΓΕΧ- 43 πόντους η Κακαρά!

Πανελλήνιο Κορασίδων: Οι συνθέσεις των ομάδων και οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας

Στο Final-8 Κορασίδων Πιερικός, ΑΓΕΧ, Προμηθέας και ΟΦΗ

Πανελλήνιο Κορασίδων: Στα τελικά ο Παναθλητικός, νίκησε 67-57 τις Εσπερίδες