Κωστής Γόντικας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Οι Κωστής Γόντικας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που βοήθησαν κι αυτοί την Εθνική να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησαν στην εκπομπή “Άκου τι έκανες” με τον Λεωνίδα Πιστιόλη.

Ο Κωστής Γόντικας είπε στο ΕΟΚ Web Radio:

Για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Στη δουλειά που κάνουμε κάποιος πρέπει να ‘ναι ήρεμος και ν’ αντέχει τα σκαμπανεβάσματα, αλλά μόνο που ζήσαμε τέτοια στιγμή και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση για ‘μας. Καταφέραμε κάτι αρκετά σημαντικό για ‘μας και για τη χώρα μας και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι όλοι και ο ένας για τον άλλον».

Για το αν είχαν στο μυαλό τους το παιχνίδι Σερβία-Τουρκία: «Δεν είχαμε ιδέα τι γινόταν στο άλλο ματς. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη στο Βέλγιο, απλά ευχόμασταν να βγει και το άλλο αποτέλεσμα».

Για το ότι ήρθε ουσιαστικά η πρόκριση εκτός έδρας: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους και για τη χώρα να πάει στο Παγκόσμιο με τις απουσίες και τους τραυματισμούς της. Μια τέτοια νίκη και πρόκριση είναι πολύ σημαντική όπως και να το δει κανείς, πόσο μάλλον όταν το καταφέρνεις σε χώρα μακριά απ’ το σπίτι σου. Θα ήταν διαφορετική η νίκη-πρόκριση στην έδρα μας και διαφορετική σε άλλη έδρα».

Για τη στήριξη του κόσμου στο Βέλγιο: «Τους ευχαριστήσαμε κι αυτούς για την παρουσία τους, αλλά και τούς δείξαμε ότι ήταν πάρα πολύ σημαντική η φωνή και η στήριξή τους. Μόνο που κάποιοι ταξίδεψαν ή κάποιοι που ζουν στο Βέλγιο ήρθαν και στήριξαν την ομάδα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας. Όλοι ήμασταν χαρούμενοι και νιώσαμε ένα πολύ ωραίο συναισθήματα που ήταν κάποιος εκεί και μάς στήριξε».

Για το ότι κάποιο παίκτες που αγωνίστηκαν στα «παράθυρα» μπορεί να μη συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο: «Το μόνο συναίσθημα που υπάρχει όταν εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα και τη χώρα είναι περηφάνια. Όποιος έχει την τύχη και καταφέρει να είναι και να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Παγκόσμιο, όλοι όσοι είμαστε εδώ του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία και μακάρι η ομάδα και η χώρα να πάει όσο το δυνατόν πιο μπροστά γίνεται».

Για το πώς είναι να παίζει συμπαίκτης με τον Νικ Καλάθη: «Είναι μαγικό. Σού δίνει την πάσα όταν πρέπει, όποτε πρέπει και βγαίνεις μόνος σου με το καλάθι. Δε χρειάζεται ούτε καν προσπάθεια. Θα ήταν όντως πιο εύκολη την καριέρα μου αν είχα έναν Καλάθη για συμπαίκτη συνέχεια».

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αναφέρθηκε:

Στην πρόκριση της Εθνική στο Παγκόσμιο: «Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, καθώς προκριθήκαμε και μαθηματικά πλέον στο Παγκόσμιο. Είναι διαφορετικό συναίσθημα το να παίζεις Ευρωλίγκα και μετά να πηγαίνεις και στην Εθνική, αλλά γενικά είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι».

Στο αν χρειάζεται διαφορετική διαχείριση η άμεση προσαρμογή από Ευρωλίγκα σε Εθνική: «Σίγουρα χρειάζεται, καθώς μαζί και με τα παιδιά του Ολυμπιακού δεν είχαμε πολλές μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Κάναμε το καλύτερο δυνατό, βρεθήκαμε μαζί, είμαστε Έλληνες, ξέρουμε τι κάνει ο καθένας, παίξαμε όλοι μαζί, αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Φέραμε το θετικό αποτέλεσμα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι».

Για το αν ονειρεύεται να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ και έχουν αγωνιστεί στα «παράθυρα» ονειρεύονται μια θέση στο Παγκόσμιο. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα, τώρα επιστρέφω στον Παναθηναϊκό, αλλά το έχω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Είναι κάτι που ονειρεύονται όλοι οι παίκτες».