Κτιστάκης

Η Εθνική Νεανίδων έκανε ένα ακόμη βήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (Β Κατ.), ανατρέποντας στο δεύτερο μισό τα εις βάρος της δεδομένα στο παιχνίδι με τη Βουλγαρία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Κτιστάκης έφερε και πάλι σε πρώτο πλάνο τις αθλήτριές του στις δηλώσεις του.

Αρχικά δήλωσε: “Ήταν μια τεράστια εμφάνιση στο δεύτερο μισό, μια κατέθεση ψυχής και καρδιάς από όλα τα κορίτσια.

Κλειδί ήταν η άμυνα και τα χαμηλά σχήματα τα οποία χρησιμοποιήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, η ψυχή που βγάλαμε σε κάθε διεκδίκηση και ριμπάουντ και η νίκη αυτή ανήκει δικαιωματικά στα κορίτσια.

Οι παίκτριες ήταν πολύ ψύχραιμες στο τέλος. Γενικά ήταν πολύ συγκεντρωμένες, ακολούθησαν τις εντολές στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έδωσαν περιθώριο για ελεύθερα σουτ στην αντίπαλη ομάδα. Το κλειδί ήταν ο ρυθμός στην άμυνα και σίγουρα οι σωστές επιλογές στην επίθεση”.

Αντίπαλος της Ελλάδας για μια θέση τον τελικό θα είναι η νικήτρια της αποψινής αναμέτρησης Κροατία-Ιρλανδία και ο κόουτς είπε: “Δεν ξέρουμε ποιος θα ο αντίπαλός μας, αλλά ξέρουμε καλά την Κροατία, καθώς δώσαμε και δύο φιλικούς αγώνες στην προετοιμασίας.

Είχαμε χάσει με μικρή διαφορά και στα δύο, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα και θα προχωρήσουμε ανάλογα”.