Μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory παραχώρησε ο χεντ κόουτς της θεσσαλικής ομάδας, Λίνος Γαβριήλ.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Λίνου Γαβριήλ, που δήλωσε ευλογημένος που εργάζεται στην ομάδα της Λάρισας:
Την πιο δημιουργική ηλικία διανύει ο Λίνος Γαβριήλ, ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου του 1975, ήρθε στον κόσμο. Στην ηλικία, πλέον, των 45 χρόνων βρίσκεται στον πάγκο της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ομάδας τόσο στην Α1 όσο και στην συνείδηση των φιλάθλων της πόλης και όχι μόνο.
«Με αφορμή τα γενέθλια του, ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και ολόκληρη η οικογένεια της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory εύχονται στον κόουτς, χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχίες».
Γεγονός είναι πως η πορεία του Ελληνοκύπριου κόουτς στο μπασκετικό στερέωμα είναι πλούσια, μέσα από αυτή διάλεξε τις πιο ευχάριστες στιγμές του: «Δεν μπορώ να διαλέξω μία στιγμή, καθώς είναι αρκετές. Η ανάληψη καθηκόντων ως head coach στην Εθνική ομάδα της χώρας μου το 2017, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή, με το συμβόλαιο μου να διαρκεί μέχρι το 2023.
Δεν πρόκειται να ξεχάσω το νταμπλ στη Τυνησία (2013) με την Etoile Sportive Du Sahel, το οποίο ήρθε ενώ ξεκινήσαμε από την τρίτη θέση στο τέλος της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Κάναμε, θυμάμαι, εξαιρετική πορεία «σπάζοντας» δύο σημαντικές έδρες και κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ήταν μία έντονη στιγμή, διότι ήμουν νεότερος και κατάφερα κάτι ουσιαστικό στην πρώτη μου απόπειρα να κοουτσάρω στο εξωτερικό. Από κει και πέρα, ξεχωρίζω τις πορείες στο «τιμόνι» της ΑΕ Λεμεσού και της ΑΕΚ Λάρνακας, που καταγράφηκαν νίκες ενάντια σε Γαλατάσαραϊ, Βαρέζε και άλλα ευρωπαϊκά σπουδαία κλαμπ. Ξεχωριστή θέση παίρνει η ιστορική νίκη της Εθνικής Κύπρου (69-67) απέναντι στην Πορτογαλία (23-11-2017) μπροστά σε 5.000 κόσμο, μέσα σε αυτούς και οι οικογένειες μας».
Οι δουλειές που τον καθιέρωσαν στους πάγκους: «Η σκληρή δουλειά με τις ομάδες της Κύπρου που πρωταγωνιστούσαν έχω την εντύπωση πως έπαιξαν εξέχοντα ρόλο τους στη χάραξη της διαδρομής. Οι εμφανίσεις, επίσης, στο εξωτερικό αλλά και η πρόσληψη στην Εθνική ομάδα, έχουν σημαντικό μερίδιο για την εμπιστοσύνη που λαμβάνω από τις διοικήσεις αυτά τα χρόνια».
Οι στιγμές που θέλει να διαγράψει: «Αρκετές στιγμές θα ήθελα να ξεχάσω. Δεν είναι μόνο μία αυτές που δεν επιθυμώ να βιώσω ξανά. Η απώλεια του Παναφρικανικού πρωταθλήματος το 2014 ήταν δύσκολη για μένα και τους συνεργάτες μου, όπως και οι μαζεμένες ήττες με την Εθνική Κύπρου τον τελευταίο καιρό. Στην πατρίδα μου αγωνίζονται νεαρά παιδιά και τούτα τα μαθήματα πρέπει να λειτουργήσουν ως «φάρος» για τη συνέχεια, στην οποία πιστεύουμε ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα. Η κάθε εμπειρία σε κάνει πιο δυνατό πνευματικά ως προπονητή και ως άνθρωπο».
Οι επιθυμίες του Λίνου, μέχρι τα επόμενα γενέθλια: «Θέλω να παραμένω υγιής για να μπορώ να είμαι παραγωγικός και να βελτιώνομαι στην προπονητική, αλλά και στη ζωή μου. Θα ήθελα, επίσης, περισσότερο χρόνο μακριά από το γήπεδο, κοντά μόνο σε αυθεντικούς ανθρώπους που εκτιμώ, μένοντας μακριά από τους τοξικούς, στους οποίους είμαι αλλεργικός».
Η συνεργασία με την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory: «Νιώθω ευλογημένος που εργάζομαι εδώ. Σε συνεργασία με την διοίκηση και τους συνεργάτες μου, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το ρόστερ είναι αξιόλογο και είμαι πεπεισμένος ότι στο παρκέ θα εμφανίσουμε κάτι καλό, παρ’ όλο που θα μας πάρει χρόνο».
Το μήνυμα στον κόσμο της πόλης: «Εύχομαι οι φίλαθλοι που αγαπούν πραγματικά την ομάδα και θέλουν να την βλέπουν στα υψηλά στρώματα, να στηρίξουν την προσπάθεια. Όλο το οικοδόμημα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory επιθυμώ να είναι ενωμένο μέχρι τέλους, αφού έρχεται μία χρονιά που μπορούμε να υλοποιήσουμε στους στόχους μας. Αρκεί να διαθέτουν υπομονή».
Αγαπημένοι καλαθοσφαιριστές: «Από τον Κύπρο ο Γιώργος Θυρώτος, από την Ελλάδα ο Νίκος Γκάλης και από τον υπόλοιπο κόσμο οι Ντράζεν Πέτροβιτς και Μάτζικ Τζόνσον».
Αγαπημένα αθλήματα, πέραν του μπάσκετ: «Το τένις, το ποδόσφαιρο και ο στίβος».
Ελεύθερος χρόνος με: «Με καφέ ή φαγητό μαζί με εκλεκτούς φίλους, αγώνες της Euroleague και βέβαια, κινηματογράφος».
Το ταξίδι «όνειρο»: «Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Χαβάη, αλλά δεν μπορώ να προδικάσω εάν θα επέστρεφα…».