Μετά την πρόκριση της Εθνικής μας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για την επιτυχία της ομάδας, έδωσε συγχαρητήρια και αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη την Ευρώπη στα παράθυρα της προκριματικής φάσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος:

“Η ομάδα έδειξε σήμερα ότι όταν υπάρχουν δυσκολίες ξέρει να ανταποκρίνεται. Αυτό είναι ομάδα. Σήμερα η νίκη αυτή που μας οδηγεί στο Παγκόσμιο είναι επιτυχία της Ελλάδας, όχι μόνο της ομάδας.

Το ελληνικό μπάσκετ το είχε ανάγκη και θα μας δώσει την ευκαιρία να πάμε παραπέρα. Σε αυτό το κομμάτι της επιτυχίας οι βασικοί πρωταγωνιστές πέρα από τους παίκτες και το προπονητικό σταφ είναι οι ομάδες, που έχουν τους παίκτες σε τέτοια κατάσταση. Επισήμως ευχαριστώ όλες τις ομάδες που έχουν δώσει τους παίκτες τους.

Θέλουμε να συνεχίσουμε έναν διάλογο για να κάνουμε το μπάσκετ πιο δυνατό και να στοχεύσουμε στο μέλλον. Έχουν γίνει τραγικά πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν γίνεται ποιος θα πάει στις εθνικές ομάδες να εξαρτάται από τους συλλόγους. Δεν μου αρέσουν τα ευχολόγια, είναι ώρα για πράξεις. Εγώ προσωπικά θα προχωρήσω σε πράξεις”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πανόραμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Ευρώπη

Στο Μονς για το Βέλγιο-Ελλάδα οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη

Ελλάδα-Βέλγιο: Στο 14-4 η προϊστορία υπέρ της Εθνικής μας