Μακσβίτις

Στη μαχητικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα στάθηκε ο Κάζις Μακσβίτις, στις δηλώσεις του εν όψει του αυριανού (1/9) αγώνα.

Αρχικά ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός είπε:

“Έχουμε μια καλή ομάδα, που δουλεύει καλά και έχει καλό κλίμα. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που η ομάδα δουλεύει φέτος και ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο.

Έχουμε κερδίσει τρία παιχνίδια, αλλά δεν θα έχουν καμία σημασία, αφού αν χάσουμε αύριο η Ελλάδα θα έχει το πλεονέκτημα.

Η Ελλάδα είναι μια καλή ομάδα, με καλούς προπονητές, καλούς παίκτες, όπως ο Γουόκαπ που είναι σημείο αναφοράς ελέγχοντας τον ρυθμό και τον σέβομαι πολύ, ο Λαρεντζάκης που ήταν καθοριστικός ή ο Παπαπέτρου, που είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Έχει παίκτες μαχητές, έχει εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και θα πρέπει να παλέψουμε. Είπα και στους παίκτες μου πως θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι”.

Σχετικά με το θεωρητικό πλεονέκτημα στους ψηλούς που έχει η Λιθουανία, δήλωσε: “Το παιχνίδι το ορίζουν οι κοντοί, όχι οι ψηλοί. Ο Παπαγιάννης κάνει πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν σημαίνει κάτι που έχουμε περισσότερους ψηλούς. Άλλωστε πέντε παίκτες μπορούν να αγωνίζονται, όχι έξι”.

Ερωτηθείς αν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί, απάντησε: “Δεν υπάρχουν φαβορί, είναι 50-50. Τότε η Ελλάδα κέρδισε εύκολα και εμείς περιμένουμε τώρα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ομάδα, γιατί ξέρει από τέτοια παιχνίδια, έχει έμπειρους προπονητές και δεν υπάρχει κανένα φαβορί”.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, από την πλευρά του, είπε:

“Δεν θα είναι εύκολο. Είναι έμπειρη και καλή ομάδα, παίζουν σκληρά και δεν θα είναι εύκολο. Οπότε ετοιμαζόμαστε για μάχη. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, δεν τους υποτιμούμε. Θα είμαστε έτοιμοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε.

Έχουν πολλές αρετές. Καλούς σουτέρ, καλούς παίκτες μέσα στο ζωγραφιστό, οπότε δεν θα είναι εύκολο.

Έχουμε δώδεκα ικανούς παίκτες και κανέναν τραυματισμό. Έχουμε πεινασμένους για νίκη παίκτες. Θα βγούμε έξω, θα είμαστε συγκεντρωμένοι, πνευματικά έτοιμοι και θα παίξουμε το παιχνίδι.

Μαζεύονται στο ζωγραφιστό. Θα πρέπει να προσέξουμε με την μπάλα. Είναι καλοί και στην επίθεση, θα πρέπει να τους κόψουμε τα εύκολα σουτ. Τα mind games θα παίξουν ρόλο. Είναι μια πεπειραμένη ομάδα.

Παίζουμε μαζί. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο και καλύπτουμε ο ένας τον άλλο. Δουλεύουμε και οι πέντε στο παρκέ.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να πούμε ποιος είναι φαβορί. Θα είναι δύσκολο ματς. Αμφότερες οι ομάδες είναι ικανές. Θα δούμε αύριο”.