Παπαμακάριος

Στο Αθλητικό Μέτωπο μίλησε ο Μανώλης Παπαμακάριος. Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη μίλησε για τον νέο Ήφαιστο Λήμνου όπου θα ηγηθεί μαζί με τον Μάρκο Κολώκα.

Όλα όσα είπε ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος θα ηγηθεί των Ακαδημιών του Ήφαιστου:

“Με την λήξη της καριέρας μου σαν αθλητής, μου έγινε η πρόταση να αναλάβω υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας του Ηφαίστου Λήμνου και να είμαι και άμεσος συνεργάτης του κ.Μανωλόπουλου στην αντρική ομάδα. Ήταν τεράστια τιμή αλλά και κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα.

Με μεγαλύτερα όπλα την αγάπη για το άθλημα του μπάσκετ και με πάρα πολλές ώρες δουλειάς δημιουργήθηκε μια ακαδημία που έφτασε να έχει στις τάξεις της 250 παιδιά.

Μετά από 2 χρόνια γεμάτα με υπέροχα συναισθήματα και εξαιρετικά αγωνιστικά αποτελέσματα το ταξίδι στο υψηλότερο μπασκετικό επίπεδο έφτασε στο τέλος του δημιουργώντας μια στεναχώρια σε όλους μας.

Το μικρόβιο του μπάσκετ είχε μπει για τα καλά σε όλους τους Λημνιούς και κανείς δεν ήταν έτοιμος να μην ζήσει ανάλογες στιγμές με των τελευταίων ετών. Έτσι μου έγινε η πρόταση στο να παραμείνω στην ομάδα και στο νησί και να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε ξεκινήσει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα αυτήν την πρόταση και όλοι μαζί ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο πλάνο που καταρτίσαμε για τα επόμενα χρόνια.

Η συμβολή της οικογένειας της οικογένειας Μπούμπουρα στην πρόοδο του αθλητισμού της Λήμνου είναι τεράστια από όλες τις απόψεις.

Να ξεκινήσω από την ολική ανακαίνιση του Κλειστού γυμναστηρίου Νίκος Σαμαράς, ένα γήπεδο στολίδι που πολλές ομάδες θα ζήλευαν να έχουν και να χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Basket League με την κατάκτηση της 6ης και της 5ης θέσης. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμιση αυτού του ευλογημένου τόπου σε όλη την Ελλάδα, η Λήμνος μπήκε σε κάθε ελληνικό σπίτι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η στήριξη που υπάρχει σε σωματεία του ποδοσφαίρου και του στίβου και η δυνατότητα που δίνεται στα παιδιά να αθληθούν σε πολύ όμορφους και ασφαλής χώρους με καταρτισμένους προπονητές θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο.

Στο πλάνο που έχουμε καταρτίσει είναι να έχουμε 2 αγωνιστικά τμήματα αντρικό και παιδικό. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά της Ακαδημίας μας να συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες. Δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε μεταγραφές, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας παίκτες/παίκτριες που θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο και να δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της ακαδημίας να μπορούν να ονειρεύονται και να κυνηγούν τα όνειρα τους.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η τοπική ένωση βρίσκεται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας βοηθάει ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μεταφορές μας από την Λήμνο στην Μυτιλήνη και είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε την φόρμουλα πάντα σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες ώστε να γίνουν όλοι οι αγώνες.

Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε στο γήπεδο μας όλες τις ομάδες και να έχουμε ένα πολύ όμορφο θέαμα που θα το ευχαριστηθούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε.

Η βάση της ομάδας μας είναι η ακαδημία μας και θέλουμε σε 3 χρόνια να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό το κομμάτι. Τα αγωνιστικά μας τμήματα θα είναι η βιτρίνα μας. Από εκεί και πέρα ο βασικός μας στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο σύλλογος μας έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και είμαστε αποφασισμένοι να την στηρίξουμε απόλυτα άλλωστε τα προηγούμενα 2 χρόνια δείχνουν ότι ο βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία είναι πολύ ενθαρρυντικά όπως και η κίνηση στις εγγραφές της ακαδημίας μας στο μπάσκετ αλλά και στο βόλεϊ μας κάνουν να είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμο ΛΗΜΝΟΥ για την συνεργασία μας από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε το πλάνο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ.Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Ο.Ε.Π.Α κ.Μαρινάκη.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συλλόγους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία.”