Σωτήρης Μανωλόπουλος

Ο κόουτς Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Μπασκετικοί μετανάστες” με τον Γιάννη Σταυρουλάκη για τις πρώτες εμπειρίες του από την Ντιναμό Βουκουρεστίου και τη Ρουμανία.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το πώς βρέθηκε στη Ντιναμό Βουκουρεστίου: «Αυτό που ήθελα ήταν να φύγω στο εξωτερικό. Ήθελα να το δοκιμάσω και γι’ αυτό περίμενα την κατάλληλη στιγμή. Υπήρχε ένα θέμα ότι έπρεπε να είμαι στην Εθνική ομάδα μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλά αυτό δεν είναι πάρα πολύ εύκολο για τις ομάδες.

Παρ’ όλο που είχα κάποιες προτάσεις, για ‘μένα δε θα ήταν καλό να «χτίσω» μια ομάδα από μακριά, οπότε ότι ήταν να γίνει θα γινόταν μετά το Ευρωμπάσκετ. Ήμουν σε αναμονή και προέκυψε αυτή η περίπτωση».

Για το ρουμανικό μπάσκετ και την ομάδα: «Αρχικά δείχνει μια καλή απόφαση αυτή που πήρα. Το ρουμανικό μπάσκετ θεωρώ ότι είναι σε ανάπτυξη, επενδύουν πάρα πολλές ομάδες στο μπάσκετ, έχουν αρχίσει όλοι με πάρα πολύ καλούς ξένους. Σιγά σιγά θεωρώ ότι θα ξεκινήσει μια καλή δουλειά και στα τμήματα υποδομής, οπότε είναι σε ανάπτυξη.

Όσον αφορά την ομάδα, ένα πράγμα που μού αρέσει πολύ να κάνω είναι να μπορώ ν’ αναλάβω ένα πρότζεκτ το οποίο θα το κάνω μεγαλύτερο και η Δυναμό δείχνει ότι είναι μια τέτοια περίπτωση. Αν υπάρχει υπομονή, πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Το Βουκουρέστι είναι μια απ’ τις πιο αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Έχει κρύο, εδώ ο χειμώνας είναι «βαρύς». Έχω βρει ένα διαμέρισμα που είναι 300 μέτρα απ’ το γήπεδο, οπότε πηγαίνω με τα πόδια και όλα τα κάνουμε με τα πόδια.

Είμαι σε ένα απ’ τα πιο ιστορικά κλαμπ στη Ρουμανία και γενικά, έχει 40 αθλήματα, το χάντμπολ είναι η πιο δυνατή ομάδα αυτήν τη στιγμή, διεκδικεί κάθε χρονιά είσοδο στο Final-4 στην αντίστοιχη Ευρωλίγκα. Είναι μια τεράστια ομάδα και τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να κάνουν μια καλύτερη επένδυση και ν’ ανεβάσουν το μπάσκετ».

Για τους στόχους της ομάδας: «Αν η ομάδα δεν είχε προβλήματα δε θα ‘μουν εγώ εδώ. Δεν πήγαινε καλά και διαδέχθηκα τον προπονητή.

Στόχος μας  είναι να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται και σιγά σιγά να βάλουμε τις βάσεις για ν’ ανεβάσουμε το μπάσκετ».

Για τη στήριξη στην ομάδα: «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη υποστήριξη απ’ το κλαμπ, απ’ τους ανθρώπους του κλαμπ να ενισχύουν όλα τα αθλήματα, δεν αφήνουν κάποιο «παραπονεμένο».

Ξεκίνησε λίγο με ψηλά τον πήχη η φετινή χρονιά για την ομάδα, υπήρχε μια απογοήτευση, αλλά πιστεύω σιγά σιγά θα φέρουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο».