Τον λόγο που οι διαιτητές του τελικού της EuroLeague Πουκλ, Ντιφαλά και Βίλιους δεν σφύριξαν τα βήματα του Σέρχιο Γιουλ πριν βάλει το καλάθι (3.1’’) μπροστά στον Μουστάφα Φαλ που έκρινε το τρόπαιο!

Παρόλα αυτά, από διάφορα «κοντινά» βίντεο που κυκλοφόρησαν, γίνεται φανερό πως στην αρχή της φάσης ο Γιουλ υπέπεσε σε παράβαση βημάτων, καθώς κούνησε και τα δύο του πόδια πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Η Marca, γνωστή εφημερίδα για τις σχέσεις της με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσε μία δική της ερμηνεία για τους λόγους που δεν σφυρίχτηκε η παράβαση, η οποία θα έδινε πιθανότατα τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

“Οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν, αλλά δεν θα το έκαναν ποτέ σε αυτή τη φάση, στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague. Γιατί; Γιατί στάθηκαν στο κριτήριο του πλεονεκτήματος και του μειονεκτήματος. Ο Γιουλ δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την κίνηση κι ο Παπανικολάου δεν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 47.3 των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν άσκοπα το παιχνίδι για επαφή ή παράβαση που είναι τυχαία και δεν δίνει στον αθλητή πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του” γράφει ο συντάκτης της Marca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)