Παρότι έφτασε τα 40 ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά και επιτυχίες και αυτό το μήνυμα έστειλε στην «πρώτη» του ΠΑΟΚ.

“Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά, είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς, αυτή της προετοιμασίας αλλά και πολύ σημαντική παράλληλα. Πρέπει να ρίξουμε πάρα πολλή δουλειά, να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση, να ετοιμάσουμε την ομάδα, να βρούμε τη χημεία μας και να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα. Θέλουμε πάρα πολύ, να συνεχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε πέρσι. Αυτό, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, για να καταφέρουμε και φέτος, κάτι καλό. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο, να είναι εδώ, να μας στηρίζει και να μας δώσει την ενέργεια που μας δίνει κάθε χρόνο, ώστε να καταφέρουμε και φέτος, να πετύχουμε όλους τους στόχους μας” ήταν το πρώτο σχόλιο του αρχηγού του «δικεφάλου».

Για το κίνητρό του στην 11η σεζόν στην ομάδα, επισήμανε: “Το δικό μου κίνητρο, δεν αλλάζει. Θέλω να είναι καλά το κορμί μου, να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, όσο το δυνατόν περισσότερο και από εκεί και πέρα, με την εμπειρία μου να βοηθάω και τα νέα παιδιά, όσο περισσότερο μπορώ”.

Συνέχισε για το τι διαφορετικό περιμένει φέτος από τον ΠΑΟΚ: “Αν συγκριθούμε με την περσινή χρονιά, φέτος έχουμε πιο πολλά έμπειρα παιδιά. Οπότε, θεωρητικά, θα είμαστε πιο γρήγορα σε ένα καλό επίπεδο, με βάση την εμπειρία που έχουμε. Όπως φάνηκε πέρσι στην αρχή της σεζόν, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τη Ντιζόν, το οποίο χάθηκε στο τέλος, αν είχαμε παίξει περισσότερο και είχαμε μεγαλύτερη εμπειρία, θα είχαμε κερδίσει. Φέτος, θεωρώ ότι θα το αποφύγουμε αυτό και μπορούμε να είμαστε πιο γρήγορα, σε καλύτερο επίπεδο”.

Για τη βελτίωση των ανταγωνιστών, σχολίασε: “Είναι δύσκολο να επαναληφθεί αυτό που κάναμε πέρσι. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από την περσινή μας βάση. Το τι κάνουν οι άλλες ομάδες, προσωπικά δεν το κοιτάω. Κοιτάω την ομάδα μου και όπως τα καταφέραμε και πέρσι, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και φέτος. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε για να τα καταφέρουμε”.

Και για την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο: “Έχουμε τις απουσίες, αλλά υπάρχουν καταξιωμένα παιδιά, που έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν. Έχω θετικές σκέψεις γι’αυτήν την ομάδα και ελπίζω να καταφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί”.