allstarbasket.gr

Τα πρώτα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στην Basket League έστειλε σήμερα (27/6) το Μαρούσι, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός του, Χρήστος Γεωργουσόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Άμεσο ριπλέι” του ΕΟΚ WebRadio με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος, ανέλυσε τις προσπάθειες που κάνει η ομάδα να συμμετάσχει στη Basket League.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Αμαρουσίου είπε:

Για το αν το Μαρούσι θα παίξει στη Basket League: 

“Αυτό θα το ξέρουμε στις 15 Σεπτεμβρίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία και του τελευταίου σταδίου των δικαιολογητικών και των «συνεντεύξεων» που πρέπει να δώσει η ομάδα. Εμείς σήμερα (27/06) στείλαμε όλα τα δικαιολογητικά της πρώτης φάσης.

Η καταλυτική ημερομηνία γι’ αυτά ήταν στις 2 Ιουλίου κι εμείς τα στείλαμε από σήμερα. Έχουμε ακόμα δρόμο, δε μπορούμε να πούμε ότι έχουν περάσει. Ετοιμαζόμαστε βήμα-βήμα, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, σύντομα, ν’ ανταπεξέλθουμε στους κανονισμούς και τα κριτήρια που τίθενται.

Το “θέλω” και το “πιστεύω” μας είναι ότι θα παίξουμε στη Basket League”.

Για την υποστήριξη που έχουν απ’ τον κόσμο σε όλη αυτήν την προσπάθεια:

 “Η μεγαλύτερη αισιοδοξία ήταν το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης της 17ης Ιουνίου, όπου ήταν η πιο πολυπληθέστερη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου.

Ακόμη πιο συγκινητικό ήταν ότι η πλειονότητα του κόσμου ήταν νέος, τοπικός κόσμος του Αμαρουσίου και γονείς παιδιών των ακαδημιών μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου και ρωτούσαν πώς μπορούν να βοηθήσουν όλοι. Είναι ένα νέο όραμα που έχει βάλει η διοίκηση, οι παίκτες και οι προπονητές στο να «αγκαλιάσει» όλη αυτή η πόλη την ομάδα του Αμαρουσίου.

Πριν από οκτώ χρόνια θυμάμαι ότι ήταν ένα γήπεδο λίγο «στενάχωρο», γιατί είχαμε ελάχιστα παιδιά στις ακαδημίες και τώρα έχουμε φτάσει σ’ έναν αριθμό κοντά στα 500 παιδιά, με γονείς που είναι μέλη της οικογένειάς μας.

Αυτή ήταν η κύρια ώθηση, η οποία μάς έδωσε το τελικό έναυσμα να προχωρήσουμε”.

 

 

Για τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην ομάδα: 

“Μας στηρίζει και ο Δήμος Αμαρουσίου. Κανείς Δήμος, κανένα υπουργείο, καμία περιφέρεια δε μπορεί να δώσει χρήματα, αλλά μπορεί να σε στηρίξει με άλλους τρόπους.

Ο δήμος Αμαρουσίου όλα αυτά τα χρόνια μάς παραχωρεί ένα γήπεδο το οποίο μάς καλύπτει τις αθλητικές μας ανάγκες και, αμέσως μόλις κατανόησε ότι ένα απ’ τα κριτήρια για να παίξουμε στη Basket League είναι και η αναβάθμιση του γηπεδικού μας, άμεσα προχώρησε στην υλοποίηση ενεργειών.

Μάλιστα, σήμερα υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο και ένα απ’ τα θέματα είναι και η έγκριση του κονδυλίου για την αναβάθμιση του γηπέδου. Απ’ την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του δήμου Αμαρουσίου ήρθαν κοντά μας, ζήτησαν να μάθουν, κάναμε εμείς επαφές για να μάθουμε τα κριτήρια και αμέσως είδαμε ότι υπάρχει μια πολύ θετική αντιμετώπιση.

Ήταν άλλο ένα κριτήριο που μάς έκανε να προχωρήσουμε”.

Για το αν έχουν βγει στην αγορά των χορηγών: 

“Υπάρχει μια ομάδα κρούσης η οποία έχει ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις.

Στόχος μας είναι, πέραν της τοπικής αγοράς, που είναι μεγάλη σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι μεγάλες επιχειρήσεις που υπάρχουν εδώ στο δήμο μας, έτσι ώστε να τις προσελκύσουμε και να μάς ακολουθήσουν χορηγικά”.

allstarbasket.gr

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν: 

“Σ’ αυτήν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε ένα μοντέλο διακριτών ρόλων και διακριτών ευθυνών. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλη τη σωστή διοικητική λειτουργία της ομάδας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και της επιτροπής καλαθοσφαίρισης.

Ποτέ δεν εισήλθα και δε θα εισέλθω σε αθλητικά θέματα. Η πλήρης ευθύνη σχεδιασμού κάθε χρόνο είναι του τεχνικού διευθυντή μας, Γιώργου Σουρλή, ο οποίος μαζί με τον προπονητή δομούν την ομάδα με βάση τα κριτήρια και τις υλικές υποδομές που τούς δίνει η διοίκηση.

Σε επίπεδο των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου δε θα εισέλθω ποτέ, γιατί δε θέλω να γίνω γραφικός, μιας και δεν είμαι γνώστης του θέματος. Είμαι ένας απλός φίλαθλος”.

Για την ιστορία του Αμαρουσίου: 

“Η πόλη μας είναι μπασκετούπολη, εγώ ξεκίνησα να βλέπω την ομάδα απ’ το 1989. Πάντα, διαχρονικά το Μαρούσι αγαπούσε το μπάσκετ, το είχε πάντα στην κορυφή.

Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί παλιοί φίλαθλοι επανήλθαν, είδαν ότι κάτι καλό δημιουργείται και όλο αυτό στα πλαίσια της αγνότητας, του εθελοντισμού και της αγάπης για την ομάδα. Κι αυτός ήταν και ο 3ος πόλος που μάς ώθησε στο να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Οι φίλαθλοι διαχρονικά στηρίζουν και αγαπούν τον σύλλογο”.

Για το πρόβλημα που ξεπέρασαν την περσινή σεζόν με το ban:

 “Ένας απ’ τους “σκοπέλους” που ξεπεράσαμε την περσινή χρονιά ήταν ότι είχαμε εδώ και χρόνια ένα ban. Την ομάδα την επαναδημιουργήσαμε από το μηδέν όταν την παρέλαβε αυτό το διοικητικό σχήμα φιλάθλων από τη Γ’ Εθνική και κλείναμε μία-μία τις “τρύπες”.

Η μία απ’ τις δύο τελευταίες που είχαν μείνει αφορούσε ένα ban που υπήρχε, το οποίο δε μάς το υπενθύμιζε κανείς. Επειδή και η δομή της ομάδας μας ήταν τέτοια που δεν αποκτούσε ξένους, δε μάς έκανε ποτέ ν’ ασχοληθούμε. Πέρυσι, όμως, μετά τη θέσπιση του ηλεκτρονικού συστήματος δελτίων, που “έλυσε” όλων μας τα χέρια, είδαμε ότι δε μπορούσαμε να προχωρήσουμε αν δε βρούμε κάποια άκρη με αυτό το θέμα.

Τη βρήκαμε και έφυγε ένας χρόνιος “βραχνάς” απ’ την ομάδα μας.

Όλα αυτά έγιναν γιατί μάς βοήθησε και η ίδια η Ομοσπονδία να μπούμε σε μια λογική ότι πρέπει να είσαι σύντομος και να μπορείς ν’ ανταπεξέρχεσαι στους κανονισμούς.

Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα αυτό, αλλά η διαφορά της Basket League με την Elite League είναι υπαρκτή”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρούσι: Κάλυψε το 1/3 του ποσού για σύσταση νέας ΚΑΕ