Για το Final-4 της EuroLeague και το «Clasico» στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο προπονητής της Ρεάλ Τσους Ματέο, ο οποίος εξήγησε πως ο Βενσάν Πουαριέ δεν θα αγωνιστεί κατά 99%.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης, εξήγησε πως η Μπαρτσελόνα είναι μία εξαιρετική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσους Ματέο:

Για τα δύο παιχνίδια που απομένουν:

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορεί να γίνουμε πρωταθλητές, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αν και γνωρίζουμε τη δυσκολία, δεν είμαστε ηλίθιοι, είμαστε εδώ για λίγες μέρες και ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Είμαστε δυνατοί, με όρεξη και ενέργεια, με το μυαλό μας στο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα”.

Για την αντιμετώπιση του Μίροτιτς χωρίς Ντεκ και Γιαμπουσέλι:

“Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες όπως μπορούμε. Οι απώλειες είναι μέρος του παιχνιδιού, σε αυτήν την περίπτωση αυτοί οι δύο παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση και θα προσπαθήσουμε να την αντικαταστήσουμε με άλλο τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε τον Μίροτιτς, ούτε κι αν οι Ντεκ και Γιαμπουσέλι ήταν εκεί, οπότε την Παρασκευή θα το κάνουμε με την ενέργεια όλης της ομάδας και άλλων παικτών”.

Για την κατάσταση της ομάδας του μετά τη σειρά με την Παρτίζαν:

“Η ομάδα είναι χαρούμενη που μπορεί να παλέψει για τον τίτλο μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ψευδαίσθηση αναπληρώνει το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε λιγότερη ενέργεια από αυτή που θα θέλαμε. Πρέπει να προσέξεις ότι είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε, και ταυτόχρονα πολύ μακριά, και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το 2-0 και αυτό μας δίνει ώθηση στο ηθικό. Ονειρευόμαστε να πάμε στον τελικό. Η Μπαρτσελόνα θα είναι τρομερός αντίπαλος, είναι πολύ καλά δουλεμένη και προπονημένη, με παίκτες εξαιρετικού επιπέδου και είναι έναν μακροχρόνιο προπονητή”.

Για τον Πουαριέ:

“99% θα είναι εκτός. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να βασιστούμε σε αυτόν στο Final 4”.

Για το πρώτο του Final 4:

“Είμαι χαρούμενος σε προσωπικό επίπεδο, γιατί είναι το πρώτο μου Final 4, μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, αλλά πάντα προσπαθώ να τα ελαφρύνω όλα. Είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος και θα ήθελα να μπορέσω να συνεισφέρω το κομμάτι μου στην προσπάθεια να κατακτήσουμε τον τίτλο”.

Για το αν η Μπαρτσελόνα ξεκινά ως φαβορί:

“Το να μιλάμε για φαβορί, ακόμα και με ελλείψεις, δεν νομίζω ότι έχει πολύ νόημα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά από τον Σεπτέμβριο για να έχουμε το πλεονέκτημα στο παρκέ και πλέον δεν μπορούμε παρά να ονειρευόμαστε. Η ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη, δεν παίζουν ρόλο ούτε τα στατιστικά, ούτε οι τραυματισμοί, ούτε η κούραση, υπάρχει ένας ημιτελικός μπροστά μας”.