Τσους Ματέο

Ο Τσους Ματέο έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις που έκανε πριν από το παιχνίδι του ΣΕΦ (20/1, 21:00).

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης:

“Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα για να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε στο μισό γήπεδο, αλλά έχει και καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε καλά επιθετικά plays για να τους αποτρέψουμε από τον αιφνιδιασμό.

Είναι η ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα, τρέχει πολύ καλά, αλλά αν δεν το κάνει αυτό, δημιουργεί επίσης πολύ καλά. Δεν βιάζεται να βρει καλά σουτ. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα δύσκολο γήπεδο.

Μπορούν να βρεθούν ομοιότητες με τις δύο ομάδες. Είναι μία ομάδα πολύ καλά προπονημένη, ο Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο σαν προπονητής, μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα πράγματα. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που ήθελαν.

Παίκτες όπως οι ΜακΚίσικ, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης είναι καιρό στην ομάδα και έχουν προσθέσει και τους Πίτερς και Μπολομπόι. Είναι κάτι σαν super team για μένα”.

Ο Μάριο Χεζόνια, από την πλευρά του, τόνισε:

“Ο Ολυμπιακός είναι πρώτης βαθμίδας αντίπαλος, που παίζει σε υψηλό επίπεδο. Κάνει φοβερή σεζόν, όπως και πέρυσι. Οι παίκτες του παίζουν μαζί αρκετό καιρό με τον ίδιο προπονητή και οι μεταγραφές τους πάντα μπαίνουν στην εξίσωση.

Το να παίζεις στον Πειραιά είναι πάντα περίπλοκο. Παίζουμε καλή άμυνα, ενώ και στην επίθεση πάμε εξίσου καλά, επομένως πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από την ψυχολογική μας δύναμη και την ενέργεια που θα βγάλουμε στην άμυνα”.