ΣΕΦ

Τα επεισόδια πριν από τον πρώτο τελικό της Basket League με τον Παναθηναϊκό, έφεραν τιμωρία μίας αγωνιστικής για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είχε καταγγείλει ότι η αποστολή του στο ΣΕΦ δέχτηκε επίθεση με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής πριν από το Game 1.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Ολυμπιακό με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσουν οι “ερυθρόλευκοι” στο Game 5, αν χρειαστεί.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.

Η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

51/8-6-2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 

1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ)  παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

 

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα.