Ο Ακίλ Μίτσελ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Φεβρουαρίου στο Basketball Champions League.

Ο σέντερ της «Ένωσης» από τον Παναμά μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για το βραβείο του: “Μία ατομική διάκριση είναι πάντα κάτι ωραίο. Δείχνει ότι έχεις τον σεβασμό των συμπαικτών και των αντιπάλων σου, καθώς και των προπονητών. Ο κόσμος βλέπει και σέβεται τη δουλειά που κάνεις. Δεν σημαίνει όμως κάτι περισσότερο.

Γνωρίζουμε όλοι ορισμένους σπουδαίους παίκτες που δεν πήραν ποτέ κάποια ατομική διάκριση, αλλά εξακολουθούν να αξίζουν το σεβασμό όλων. Είναι μεγάλη τιμή, πάντως, σε κάθε περίπτωση”.

Ο Μίτσελ θα παραλάβει το βραβείο του πριν από το ματς με τη Γαλατάσαραϊ στα Λιόσια (15/3), στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ, που έλειψε στα τρία τελευταία ματς στην Ευρώπη, λόγω της τιμωρίας που της επιβλήθηκε: “Πραγματικά μάς έλειψαν οι φίλαθλοί μας. Μας έλειψε το να παίζουμε μπροστά τους. Το να τους έχουμε στις εξέδρες και να παραλάβω το βραβείο μπροστά τους, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ξέρω ότι μας υποστηρίζουν όλη τη χρονιά.

Νιώθω την αγάπη τους, τόσο από το Instagram, όσο κι από τα υπόλοιπα social media. Μου στέλνουν μηνύματα και θα είναι πολύ γλυκό το συναίσθημα να βραβεύομαι μπροστά τους”.

Και συνέχισε: “Αν και το να αναδειχθώ MVP της σεζόν θα ήταν κάτι σπουδαίο, μία πιθανή κατάκτηση του BCL θα ήταν… 100 φορές καλύτερο συναίσθημα. Δεν συγκρίνεται με τίποτα το συναίσθημα, του να κατακτάς ένα τρόπαιο. Ορισμένες από τις καλύτερες αναμνήσεις μου, έρχονται από τα χρόνια του κολεγίου, με τίτλους. Αυτό είναι που κυνηγάω. Αν πάντως, κερδίσω και το βραβείο του MVP, θα είναι επίσης μεγάλη τιμή μου”.

Τέλος, ο Μίτσελ μίλησε και για τις μεταγραφικές προσθήκες των Πιέρ Οριόλα και Μπράιντον Λεμάρ: “Οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν και θα προσδώσουν βάθος στο ρόστερ μας. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να αποκτήσουμε χημεία και να βελτιωθούμε συνολικά ως ομάδα”.