Μορασκίνι

Ο Ρικάρντο Μορασκίνι που αποχώρησε από την Αρμάνι Μιλάνο και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βενέτσια, μίλησε για πρώτη φορά για την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Μάλιστα είπε ότι αυτό συνέβη για ένα σπρέι που χρησιμοποίησε η σύζυγός του λόγω ενός τραυματισμού που είχε σε δάκτυλο του χεριού της!

Η ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου του Μορασκίνι λήγει στις 20 Οκτωβρίου και τότε θα μπορεί να παίξει σε επίσημο αγώνα, ενώ μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις από τις 20 Αυγούστου.

Αναλυτικά όσα είπε στη “La Repubblica” ο νέος παίκτης της Βενέτσια:

Έδειξα στην επιτροπή το βίντεο με το τραυματισμένο δάκτυλο της συζύγου μου με την ημερομηνία του τραυματισμού της. Το να προσπαθήσω να “κλέψω” ήταν αδύνατο, για αυτό προτάθηκε ένας χρόνος αποκλεισμός αντί για τέσσερα χρόνια που προβλέπεται.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό που έγινε και λυπάμαι που το περνάνε και άλλοι αθλητές. Δεν ήξερα τι φάρμακο έδωσε ο φαρμακοποιός στην σύζυγό μου, ούτε ότι περιείχε απαγορευμένη ουσία.

Οι ομάδες πρέπει να δίνουν στους αθλητές μία λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύονται και πρέπει να αποφεύγουν.

Συνειδητοποίησα ότι αν κάνω έφεση τότε η απόφαση θα έβγαινε μετά το τέλος της σεζόν. Περίμενα 2.5 μήνες για την πρώτη απόφαση και άλλο 1.5 μήνα μετά την πρώτη έφεση που έκανα. Δεν είναι σωστό αυτό. Καταλαβαίνω την μάχη εναντίον του ντόπινγκ, αλλά η διαδικασία είναι αργή”.