Μπαρτζώκας - Παπανικολάου

“Δεν έχουμε πίεση, δεν υπάρχει αποτυχία αν δεν πάρεις τον τίτλο”, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final-4 του Κάουνας.

Το αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ότι οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούσαν έξω από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου!

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού:

“Δεν έχουμε πίεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στο πιο υψηλό επίπεδο της EuroLeague για δεύτερη σερί σεζόν. Είναι οι καλύτεροι εδώ. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Να τα δώσουμε όλα και το τέλος έτσι θα είμαστε χαρούμενοι.

Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο δε θα είναι η μόνη χαρούμενη. Πολλές ομάδες έκαναν σπουδαία δουλειά. Δεν υπάρχει αποτυχία αν δεν πάρεις τον τίτλο. Αλλά θα κάνουμε τα πάντα για αυτό”.

Για το τι θυμάται από την κατάκτηση της Euroleague με τον Κάιλ Χάινς: “Ο Κάιλ ήταν ένας σημαντικός παίκτης για τον τίτλο του 2013. Το 2012 ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τίτλο και την επόμενη χρονιά ήμουν εγώ ως νέος εκεί. Σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση, πίστευαν στον εαυτό τους.

O Ολυμπιακός είχε πάντα σπουδαίους παίκτες, όπως οι Χάινς, Παπανικολάου, Σπανούλης, Πρίντεζης. Προσπαθώ να προσθέτω κάποια στοιχεία. Να μην υπάρχει εγωισμός στο παιχνίδι μας”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και τον MVP Βεζένκοφ: “Μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού μας και του μη εγωισμού, ότι είμαστε πρώτοι στις ασίστ. Ο Σάσα δεν παίζει για τον εαυτό του, ήταν μέρος της ομάδας και της δουλειάς μας. Ήξεραν πως να παίζουν μεταξύ τους. Είμαι χαρούμενος για τον σύλλογο που δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να έχουν την τιμή να είναι εδώ”.

Για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα του το Final-4: “Είναι το 4ο Final-4 για μένα. Οι παίκτες πρέπει να αφήσουν ό,τι συμβαίνει με την οικογένεια και τα ΜΜΕ. Να ακολουθήσουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας και όσα κάνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι κρίσιμα ματς αλλά τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει στη ρουτίνα μας”.