Για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της EuroLeague και τις αξιώσεις του Ολυμπιακού μίλησε ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση για το Κάουνας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός κατά την αναχώρηση για το Κάουνας:

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού: “Είμαστε έτοιμοι στο 100%. Είχαμε να περάσουμε μια διαδικασία, τα playoffs μας δυνάμωσαν. Οι προπονήσεις ήταν στοχευμένες. Είναι γνωστή η διαδικασία για τις ομάδες. Αυτοί που έχουν την εμπειρία είναι πιο έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους να μην ασχοληθούν τόσο πολύ με τις οικογένειές τους και τα μίντια, αλλά να προετοιμαστούν για να κερδίσουμε την Παρασκευή”.

Για το αν θα υπάρξουν νέα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού: “Όλες οι ομάδες έχουν έναν τρόπο παιχνιδιού. Πάντα γίνονται προσαρμογές, αλλά η φιλοσοφία είναι πάνω – κάτω η ίδια για όλες τις ομάδες. Πολλές φορές οι παίκτες που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι δεν είναι έτοιμοι να καταλάβουν πώς είναι τα πράγματα. Όλοι οι προπονητές είναι πολύ ικανοί, πολύ έτοιμοι. Το Final Four είναι πολλές συγκυρίες. Συχνά παίζει ρόλο κι η τύχη.

Πέρσι ήμασταν στη δύσκολη πλευρά εκείνης της βραδιάς, χάνοντας στο τελευταίο σουτ την παρουσία στον τελικό. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα είμαστε πιο τυχεροί, ίσως πιο ικανοί και έτοιμοι. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είμαστε στο Final Four για δεύτερη σερί σεζόν. Έχουμε έναν μεγάλο ελληνικό κορμό. Το γεγονός για το club είναι σπουδαίο. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, χαμογελώντας”.

Για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στην EuroLeague, είπε: “Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι αυτό, μόνο για την ομάδα”.

Για το γεγονός πως η Μονακό είναι πρωτάρα σε Final Four: “Αυτά τα στατιστικά τι κάνουν οι πρωτάρηδες είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς κοιτάμε την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε αν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, ούτε ποιος έχει και ποιος δεν έχει εμπειρία”.