Λάμπρος Μπάρτζος

Ο νέος προπονητής της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ., Λάμπρος Μπάρτζος μίλησε στην εκπομπή “Άκου τι έκανες” με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΦΕΑ: «Πίστη στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου έχω, γνώση πιστεύω πως έχω οπότε αυτά είναι τα εφόδια για ν’ ανταποκριθείς στο οποιοδήποτε επίπεδο.

Σίγουρα είναι και θέμα εμπειρίας, αλλά πιστεύω ότι τα βασικά είναι αυτά. Δεν είναι κάτι που με φοβίζει, το βλέπω σαν μία πρόκληση που ήθελα πάρα πολύ να τη δεχτώ και να τη ζήσω».

Για τις φιλοδοξίες της ομάδας: «Ένας μεγάλος “κύκλος” έκλεισε. Πάντα όταν μια ομάδα που είναι πολύ πετυχημένη και έχει κλείσει τον “κύκλο” της, για τους επόμενους ανθρώπους που θα πάνε σε αυτήν θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με την ομάδα που “τρύπησε” το ταβάνι της. Αυτό είναι μια πρόκληση, δε μάς αγχώνει, θέλουμε να το πάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά με φέτος.

Εμείς έχουμε σαν γνώμονα να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σ’ αυτήν την ομάδα, επειδή έχουν “δεθεί”. Είμαστε σ’ αυτό το στάδιο, τις επόμενες 7-10 μέρες πιστεύω θα ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τα παιδιά της ομάδας.

Πάντα θα σκεφτόμαστε να στήσουμε ένα σύλλογο με τις αρχές και αυτά που πρεσβεύει η ΦΕΑ, δηλαδή ότι είναι μια ομάδα οικογενειακή, γειτονιάς. Πάνω σ’ αυτά θέλουμε να “πατήσουμε” για να “χτίσουμε” τον επόμενο “κύκλο” της ΦΕΑ».

Για τη ΦΕΑ: «Με τη ΦΕΑ έχω παίξει αντίπαλος, την παρακολουθούσα όλα αυτά τα χρόνια και σαν φίλαθλος. Για ‘μένα, η ΦΕΑ είναι μια πρόταση στο ελληνικό μπάσκετ. Στις εποχές που διοικήσεις, προπονητές και παίκτες αλλάζουν από μέρα σε μέρα, η ΦΕΑ κράτησε το δικό της μοντέλο για πολλά χρόνια και δικαιώθηκε περίτρανα φτάνοντας να παίζει Elite League και λίγο έλειψε να μείνει και στην κατηγορία.

Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους διοικητικά και αγωνιστικά, γιατί τη ΦΕΑ πιστεύω ότι πλέον την ξέρει όλη η Ελλάδα. Είναι κάτι που πιστεύω θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και είναι κάτι που πρεσβεύει και η ίδια η ομάδα.

Τέτοιες ομάδες είναι και παράδειγμα περί συντροφικότητας, συνεργασίας των μελών της. Πάντα τέτοιες ομάδες σού αφήνουν μια πολύ καλή γεύση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χώρισαν οι δρόμοι της ΦΕΑ με τον Αλέξη Καρατζά