Μαρούσι-Λαύριο

Το Μαρούσι επικράτησε 90-85 του Λαυρίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ο Μάριος Μπατής μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του δήλωσε ότι “αυτή η νίκη ανήκει στα παιδιά”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάριος Μπατής στην ΕΡΤ:

“Σίγουρα ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Τα παιδιά το έχουν αντιληφθεί. Σίγουρα στα 3/4 ήμασταν αρκετά καλοί, ελέγξαμε τον ρυθμό σε ολόκληρο το παιχνίδι. Κάπως μείναμε λίγο αμυντικά πίσω, λίγο από ενέργεια και δώσαμε κάποια μεγάλα σουτ στο Λαύριο που τα έβαλε και γύρισε στο παιχνίδι.

Αυτή η νίκη ανήκει στα παιδιά. Δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις κάποια πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Η ομάδα ήταν καλά δουλεμένη από τον κύριο Τακιανό. Τα παιδιά έδωσαν αυτό το λίγο παραπάνω που έπρεπε και πήρε τη νίκη που χρειαζόμασταν.

Σίγουρα θέλουμε να κρατήσουμε την εικόνα από τα τρία δεκάλεπτα αλλά ήταν και λίγο πλασματική. Βάζαμε πολλά εύκολα σουτ, τα έχανε και το Λαύριο, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των ομάδων. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτό, θέλουμε να είμαστε σοβαροί, να μείνουμε ταπεινοί για τα υπόλοιπα παιχνίδια”.

 

Ο κόουτς των ηττημένων, Κώστας Μέξας, δήλωσε:

“Μας απασχολεί τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε κάποιες στιγμές που ήμασταν καλοί αλλά μας πήρε λίγο πάλι από κάτω. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αποκαρδιωτική, δεν ήρθαμε να παλέψουμε, να παίξουμε παιχνίδι κατηγορίας ουσιαστικά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε όπως θα πρέπει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Βάλανε μερικά μεγάλα σουτ με παιδιά που δεν είναι αυτό το πρωτεύον που κάνουν. Ο χαρακτήρας σε αυτά τα παιχνίδια φαίνεται πολλές φορές. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι που έβαλε αυτά τα σουτ και κέρδισε το παιχνίδι.

Θα παραμείνει η ομάδα που θα κάνει τις περισσότερες νίκες. Ο χαρακτήρας των παικτών. Και οι προπονητές είναι μέχρι ένα σημείο. Δηλαδή εγώ 30 λεπτά ήμουν τραγικός και στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμουν σούπερ κόουτς σήμερα;

Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι η σημασία των αγώνων είναι πολύ σημαντική για να αφήνουν να περνάει οποιαδήποτε φάση χωρίς να ενδιαφέρονται. Σε κάθε φάση πρέπει να παλεύουν όπως πάλεψαν στο τελευταίο δεκάλεπτο”.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρούσι-Λαύριο 90-85: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Stoiximan GBL: Το πανόραμα της αγωνιστικής περιόδου 2024-25