Μπριάντε Γουέμπερ

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Μπριάντε Γουέμπερ, μίλησε στο basketnews.com και είπε ότι “ήταν προαποφασισμένο να μην παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στα playoffs, ήμασταν 3 μήνες απλήρωτοι”!

Ο Γουέμπερ ήταν μέλος του Ολυμπιακού από τις 6 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι τις 13 Απριλίου 2019.

Μιλώντας για τη σύντομη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός τόνισε:

“Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση γιατί το πρώτο μου παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Καταλήξαμε να σταματήσουμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι πολύ νέο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να είμαι υποστηρικτικός στους συμπαίκτες μου. Στη Euroleague βρισκόμασταν σε μια… τρύπα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κρατηθείς. Στην αρχή ήταν εντάξει. Τότε όμως ξέραμε ότι δεν θα παίξουμε ούτε στα πλέι οφ της Euroleague, ούτε στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν ήδη προαποφασισμένο να συμβεί αυτό.

Αλλά οι πρόεδροι δεν μας έλεγαν τίποτε περισσότερο από αυτό. Ήταν ο τρίτος μας μήνας χωρίς να πληρωθούμε και ξέραμε ότι απλώς προπονούμασταν χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω εξαιτίας αυτού. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν επρόκειτο να παίξουμε και δεν μας μιλούσαν με σκοπό να μας πληρώσουν. Μας έλεγαν “εντάξει, αύριο θα πάρετε τον μισθό σας”. Περιμέναμε μια μέρα και την επόμενη πάλι τα ίδια.

Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για μένα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Από εκεί που είχα έρθει, το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα πως η επιταγή δεν ήταν στην ώρα της. Αυτό δεν θα είναι ποτέ ΟΚ για μένα. Λατρεύω το μπάσκετ και θα έπαιζα χωρίς χρήματα αν αυτό χρειαζόταν. Αλλά να έχω υπογράψει και να πω ότι αυτό θα γίνει και δεν συμβαίνει, τότε εκεί είναι που πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου”.

Για το αν υπήρξε συνάντηση με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Γουέμπερ είπε:

“Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγαν “αύριο θα πληρωθείτε”. Το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα, μέχρι που είχαμε μια συνάντηση για το γεγονός ότι δεν κάναμε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί.

Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε τι να κάνει και πώς να χειριστεί την κατάσταση. Επειδή είμαι νέος και δεν ξέρω το πεδίο της FIBA, απλά έφυγα.

Αλλά ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν μπόρεσαν να φύγουν επειδή χρειάζονταν την Ευρώπη. Προσπαθούσαν να καθιερωθούν ως επαγγελματίες.

Το συμβόλαιο είναι άκυρο εάν δεν πληρωθεί εντός 30 ημερών, αλλά έλαβα την πληρωμή του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο!

Προτιμώ να είμαι εντάξει με την απόφασή μου, παρά να αφήσω κάποιον άλλο να μου συμπεριφέρεται σαν μαριονέτα. Τα χρήματα δεν είναι το παν για μένα. Αν ήταν θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα”.