Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού να ματαιώσει την παρουσία του στο τουρνουά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ως συνέχεια των τραγικών επεισοδίων που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε κι επίσημα στο κοινό της την αναβολή της αναμέτρησης των δύο ομάδων που είχε οριστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα μπάσκετ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη, που δολοφονήθηκε από τους χούλιγκαν.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ της Ντιναμό αναφέρει:

“Μετά τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας, σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού χθες, μας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ακυρώσουν τον φιλικό αγώνα των δύο ομάδων στις 8 .

Η ΚΚ Ντιναμό κατανοεί τους λόγους αυτής της απόφασης του Παναθηναϊκού, που τους είπαμε χθες και σήμερα. Συνεχίζουμε να έχουμε ποιοτική συνεργασία με τον Παναθηναϊκό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος οπαδού και αντιμετωπίζουμε με μεγάλη λύπη την τραγωδία που συνέβη. Σε κάθε άθλημα, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, υπάρχει μηδενική ανοχή στη βία και τις ταραχές.

Πολλοί φίλοι και λάτρεις του μπάσκετ που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για αυτόν τον αγώνα, εκ των προτέρων, θα λάβουν επιστροφή των καταβληθέντων ποσών στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αποδέχτηκαν την ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο, τους χορηγούς που αναγνώρισαν τις καλές μας προθέσεις και ιδέες και τους φιλάθλους που ήθελαν να έρθουν στην εκδήλωση.

Και στο μέλλον, θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε αξιοσέβαστες εκδηλώσεις μπάσκετ στους φιλάθλους και σε όλους τους φίλαθλους στο Ζάγκρεμπ μας, αλλά και στην Κροατία”.

Το tweet της Ντιναμό με την ανακοίνωση: