Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Ισπανών για τους διαιτητές που ορίστηκαν στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Μπασκόνια στο ΣΕΦ (13/4, 21:00).

Οι Βάσκοι σύμφωνα με δημοσίευμα του Basketnews.com αντέδρασαν έντονα για τους διαιτητές που επελέγησαν για να διευθύνουν τον αγώνα. Μάλιστα, τα παράπονα συγκεντρώνονται στον ορισμό του Γκίτις Βίλιους.

Ο λόγος είναι πως η Μπασκόνια παλεύει για την πρόκριση με τη Ζάλγκιρις, και οι Ισπανοί ανησυχοούν πως ένας Λιθουανός διαιτητής θα τους αδικήσει.

Πάντως, η αντίδραση της Ευρωλίγκας στα παράπονα υπήρξε άμεση, με μία ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει τη διαδικασία επιλογής των διαιτητών.

“Οι διαιτητές ορίζονται με τα κριτήρια να μην έχουν διαιτητή της ίδιας εθνικότητας οποιουδήποτε συλλόγου ή διαιτητή από την εθνική διοργάνωση αυτού του συλλόγου. Επιπλέον, το πρωταρχικό κριτήριο κατά τον ορισμό διαιτητών τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague όσο και στο 7DAYS EuroCup είναι η επιλογή του καλύτερου δυνατού πληρώματος για κάθε παιχνίδι. Οι διαιτητές της Euroleague είναι ευρέως γνωστοί για το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και διαιτησίας στην Ευρώπη, ακολουθώντας ένα από τα τα πιο εξελιγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο, ενώ η διαδικασία επιλογής για ένταξη σε αυτήν την ομάδα είναι εξαιρετικά απαιτητική όσον αφορά την ακεραιότητα, την ικανότητα και την ικανότητα βελτίωσης καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι”, εξήγησε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague Basketball.