Το ”τζάμπολ” του 28ου επαγγελματικού πρωταθλήματος, Basket League, έγινε σε μια λαμπρή τελετή στο χώρο των εκδηλώσεων της ”Metropolitan Expo” στα Σπάτα. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έδωσε το έναυσμα με την ομιλία του, ακολούθησαν οι βραβεύσεις και οι δηλώσεις των αρχηγών και προπονητών.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Αργύρης Πεδουλάκης: Ο Παναθηναϊκός πάει για το Πρωτάθλημα. Ετσι όπως παίζεται η Ευρωλίγκα το Πρωτάθλημα θα μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε κομμάτια της προπόνησης μας. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, η παραγωγή και οδηγούμαστε μαθηματικά στο να έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει όμως κενό παραγωγής και πρέπει να δούμε πως μπορούμε να παράγουμε”.

Για την παρουσία αποκλειστικά Ελλήνων προπονητών: “Οι ξένοι προπονητές βοήθησαν πολύ το ελληνικό μπάσκετ, όπως και οι ξένοι παίκτες. Το ξένος δεν είναι κάτι απόμακρο, τους θέλουμε αλλά θέλουμε τους καλούς”.

Νικ Καλάθης: “Είναι αλήθεια ότι σκέπτομαι να σταματήσω από την Εθνική, έπαιξα 11 χρόνια και ήρθε η ώρα να δώσω χώρο σε άλλους παίκτες για να βγουν μπροστά. Ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα, κάποιους παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αδημονούμε όμως να αρχίσει η νέα σεζόν”.

Για τη διαφορές Πιτίνο και Πεδουλάκη: “Είναι διαφορετικοί προπονητές και φιλοσοφίες. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο αλλά η θεώρηση τους για το παιχνίδι. Ο κ.Πιτίνο αρέσκεται στο πιο ελεύθερο παιχνίδι και ο κ.Πεδουλάκης είναι πιο αυστηρός”.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Γιατράς

Μάκης Γιατράς: “Είναι σημαντικό ότι κάναμε νέες εγκαταστάσεις και θέλουμε να βγάλουμε παίκτες για να βοηθήσουν τον Προμηθέα και το ελληνικό μπάσκετ να πετύχουν πολλά πράγματα. Στόχος μας είναι να βρεθούμε στο μέλλον στην Ευρωλίγκα αλλά τους στόχους του βάζει η διοίκηση. Φέτος θέλουμε να κάνουμε μία πορεία όπως η περσινή”.

Λεωνίδας Κασελάκης: “Ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει αντιπαλότητες αφού είναι μία ομάδα που πρεσβεύει κάτι διαφορετικό και κάτι καινούργιο. Αγωνιστικά θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, αφού κάναμε στην προετοιμασία αυτά που έπρεπε. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια”.

ΑΕΚ

Ηλίας Παπαθεοδώρου: “Υγεία σε όλους και καλή επιτυχία. Εχουμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή. Πήγαμε λίγο διαφορετικά, κρατήσαμε τους ξένους που θέλαμε και προσθέσαμε νέους Έλληνες κυρίως αλλά και ξένους παίκτες. Θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της ομάδας και να χτίσουμε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, με παίκτες όπως ο Κακλαμανάκης, ο Τολιόπουλος και ο Τσαλμπούρης. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικήσουμε τον πιο υψηλό στόχο που μπορούμε”.

Γιόνας Ματσιούλις: “Γνωρίζω ότι είναι πολύ απαιτητικό το φίλαθλο κοινό της ΑΕΚ. Παίρνουμε πολλά μηνύματα από τους φιλάθλους της ομάδας που στα περισσότερα παιχνίδια γεμίζουν το γήπεδο, σε καλές αλλά και κακές περιόδους της ομάδας. Εύχομαι να έρχονται ακόμη περισσότεροι ανεξάρτητα αν είναι για το Πρωτάθλημα ή την Ευρώπη. Εχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και είμαστε διαφορετική ομάδα από πέρσι. Έχουμε βρεθεί μόνο για μία εβδομάδα όλοι μαζί αλλά ξέρω τη φιλοσοφία του κόουτς που τον αντιμετώπισα τόσες φορές πέρσι”.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ηλίας Ζούρος: “Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα, σε μία σημαντική και σοβαρή ομάδα του μπάσκετ και με μεγάλη ιστορία. Σε έναν σύλλογο που με εκφράζει με τον τρόπο που δουλεύει. Έχουμε πολλά παιδιά και από εκεί θα ξεπηδήσουν νέα ταλέντα. Όλες οι ομάδες βάζουν τον πήχη ψηλά, μετράει η διάρκεια και η προσπάθεια. Όταν μιλάμε για μία σεζόν, είναι εύκολο να ακολουθήσεις δρόμο προς τα κάτω. Το Περιστέρι δουλεύει με σταθερά βήματα. Ως ομάδα θέλουμε καταρχήν να βρούμε τη χημεία μας”.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: “Πέρσι κάναμε μία πολύ καλή πορεία και θέλουμε να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η πίεση που έχει δημιουργηθεί πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά για να έχουμε μία ανάλογη πορεία και στη νέα σεζόν”.

ΠΑΟΚ

Κώστας Φλεβαράκης: “Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Έχουμε πει ότι ο καθένας από εμάς θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να ξεπεράσουμε ανώδυνα τη χρονιά. Οι θητείες μου στην ομάδα είναι διαφορετικές και ξεχωριστές με ιδιαιτερότητες. Ξέρουμε την κατάσταση και θέλουμε να δουλέψουμε πολύ. Δίνουμε έμφαση στη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του ΠΑΟΚ. Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση”.

Ζήσης Σαρικόπουλος: “Ο ΠΑΟΚ φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή, ο κόουτς δραστηριοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου. Έχει γίνει πολλή δουλειά και προσπάθεια να χαθεί το χαμένο έδαφος. Εγώ έφτασα στην ομάδα στις 30 Αυγούστου και όλοι μαζί κάναμε μία εβδομάδα προπονήσεων πριν τα φιλικά. Εγινε μεγάλη προσπάθεια κυρίως στο κομμάτι της φιλοσοφίας. Οι Έλληνες είναι γνώστες του Πρωταθλήματος και προσπάθησαν να εγκλιματίσουν τα νέα παιδιά στην ελληνική πραγματικότητα”.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Θανάσης Μολυβδάς (Ασίσταντ κόουτς): “Καλή σεζόν σε όλους με υγεία και κουράγιο για όλους. Ευελπιστούμε ότι θα παίξουμε όπως πέρσι όταν η ομάδα είχε ως στόχο την παραμονή. Φέτος έχουμε ως στόχο να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην κατηγορία. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

ΑΡΗΣ

Σούλης Μαρκόπουλος: “Εύχομαι ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα το δούμε έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα ρόστερ. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι ο Άρης απελευθερώθηκε από τα δεσμά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και μπορεί να παίρνει παίκτες από την ξένη αγορά. Τώρα γίνεται προσπάθεια αυτό να το μετουσιώσουμε στο γήπεδο. Γίνεται αγώνας δρόμου να ετοιμαστούμε πιο γρήγορα. Οι παίκτες είναι αρκετά πίσω αλλά είναι υποχρέωση του καθένα να πιέσει τον εαυτό του να βρεθεί εκεί που θέλει η ομάδα και ο κόσμος της, για αποτελέσματα ανάλογα της ιστορίας της ομάδας. Έχω ξαναβρεθεί από τη μία ομάδα της Θεσσαλονίκης στην άλλη. Δεν είναι εύκολο αλλά ο προπονητής είναι επαγγελματίας και όπου του δίνεται δουλειά κάνει αυτό που πρέπει”.

Λευτέρης Μποχωρίδης: “Να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές. Το ντέρμπι είναι ιδιαίτερο για όλους. Έχουμε να διαχειριστούμε μία δύσκολη κατάσταση αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι για το ματς της Κυριακής. Όταν έχεις προπόνηση σε ένα γήπεδο όπου πάνω στην οροφή είναι η φανέλα του Γκάλη, νιώθεις κάτι διαφορετικό”.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

Βαγγέλης Ζιάγκος: “Εμείς παρά τα σημεία των καιρών, συνεχίζουμε να δίνουμε έναν ρομαντικό τόνο στο άθλημα. Βιώνουμε την πίεση του αποτελέσματος που είναι κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά σταθερή αξία, αφετηρία και προορισμός μας είναι το μπάσκετ να ομορφαίνει τις ζωές του κόσμου. Πέρσι είχαμε μία ιδιαίτερη χρονιά, δεν αρχίσαμε καλά αλλά κάναμε ένα ντεμαράζ στο τέλος της. Φέτος η χρονιά προμηνύεται εξίσου δύσκολη αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά”.

Χριστόφορος Ραζής: “Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και ίσως πιο δύσκολη για την ομάδα μου. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλύτερα και να εξασφαλίσουμε πιο γρήγορα τον στόχο της παραμονής. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας για τρίτη χρονιά”

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ SU CASA

Γιάννης Λίβανος: “Βρίσκομαι για πρώτη φορά εδώ και χαίρομαι γι’ αυτό. Κάθε χρόνο υπάρχουν δυσκολίες για όλες τις ομάδες. Εμείς αντιπροσωπεύουμε μία από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να την οδηγήσουμε σε επιτυχίες. Είναι μειονέκτημα το ότι δεν παίζουμε στο κλειστό της “Αρτάκης” που έδινε ώθηση στην ομάδα αλλά έχει μάθει να ζει με αυτό, παρότι οι περισσότεροι είμαστε καινούργιοι. Παίζουμε σε ένα καινούργιο και όμορφο γήπεδο. Για το ρόστερ, τηρουμένων των αναλογιών, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε”.

Δημήτρης Βεργίνης: “Εύχομαι να ξεχάσουμε τα περσινά, θλιβερά γεγονότα και όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για να φτάσουν το μπάσκετ ψηλά και να μην πηγαίνει προς τα πίσω. Στην τελευταία διετία τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά για τον Πανιώνιο που του αξίζει να είναι πιο ψηλά. Περιμένουμε τον κόσμο μας να στηρίξει την προσπάθεια μας και εύχομαι ο Πανιώνιος να βρεθεί ξανά στην ελίτ του Πρωταθλήματος στα επόμενα χρόνια”.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

Χρήστος Σερέλης: “Η αλήθεια είναι ότι δεν πήγαμε τόσο καλά πέρσι αλλά δεν πέσαμε από την κατηγορία. Ήμασταν τα θύματα ενός “πολέμου”. Θα κάνουμε φέτος μία νέα, μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μεγάλες ομάδες που έχουν φανέλα και ιστορία. Μετά από χρόνια υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες. Εμείς αρχίζουμε με ένα ματς απέναντι στον Ιωνικό που δεν χρειάζεται να πω τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ. Το Λαύριο θα είναι κάτι σαν κολλέγιο με πέντε ρούκις”.

Μιχάλης Περράκης: “Εμείς έχουμε μία νεανική ομάδα, έχουμε περίσσιο πάθος για διάκριση. Εκεί θα στηρίξουμε τις ελπίδες μας για την παραμονή”.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

Στέργιος Κουφός: “Το πιο σημαντικό είναι ο Θεός να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ευχόμαστε ένα Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και χωρίς ευτράπελα. Επίσης ο Ιωνικός να έχει μία καλή χρονιά. Υπηρετώ μία ομάδα που είναι μετά από 32 χρόνια στην κατηγορία. Αν κρίνουμε από το τότε με το τώρα, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο σύγχρονο μπάσκετ. Είμαι ευτυχισμένος μίας ομάδας που πρεσβεύει μία όμορφη τρέλα”.

Μάριος Μπατής: “Ο Ιωνικός επιστρέφει μετά από 32 χρόνια και πρέπει να κάνει μικρά βήματα για να μεγαλώσει ως οργανισμός για να είναι και του χρόνου εδώ. Η φανέλα της ομάδας είναι βαριά, το συναίσθημα είναι μοναδικό όπως και οι φίλαθλοι μας. Τους περιμένουμε το Σάββατο”.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Γιάννης Καστρίτης: “Το πρόγραμμα βάζει από την αρχή ένα ματς Αρης-ΠΑΟΚ και μετά δύο ματς με τον Άρη για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Λύθηκαν τα προβλήματα και όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στο αγωνιστικό σκέλος. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης περιμένει λοιπόν αυτά τα ντέρμπι. Ο Ηρακλής έλειψε αρκετά χρόνια και επέστρεψε. Το βιώνουμε καθημερινά, ο κόσμος ανυπομονεί και μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην ομάδα. Έχουν μείνει δύο παιδιά από την περσινή προσπάθεια. Οι υπόλοιποι είναι καινούργιοι, η περίοδος προετοιμασίας ήταν μικρή οπότε το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε μία καλή παρέα, ομάδα και να το ευχαριστιόμαστε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο”.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: “Όλοι χρειάζονται πίστωση χρόνου αλλά κανείς δεν την έχει. Όποιος είναι πιο έτοιμος θα έχει και καλύτερη συνέχεια. Ο Ηρακλής πάλεψε πολλά χρόνια για να επιστρέψει με τη βοήθεια του κ.Δρακόπουλου. Ένας από τους λόγους της επιστροφής είναι η δική του παρουσία. Ο κόσμος αδημονεί να δει την ομάδα στην Α1”.

ΛΑΡΙΣΑ

Άρης Γκαμπέτας: (Γενικός αρχηγός): “Συγνώμη εκ μέρους τους κόουτς Φραγκιά που δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ όπως και ο αρχηγός Νώντας Παπαντωνίου που δεν μπορούσαν να λείψουν από την προπόνηση. Έχουμε δύσκολο ματς στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα. Είναι ιστορική στιγμή η επιστροφή της Λάρισας στην κατηγορία. Θεωρούμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των Θεσσαλών και όχι μόνο των Λαρισαίων”.

Δημήτρης Λόλας: “Εκπροσωπούμε την πόλη της Λάρισας, πόλη με παράδοση στο μπάσκετ την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε, εκπέμποντας υγεία. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο”

*Εκπρόσωποι του Κολοσσού H Hotels δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.