Συνέντευξη Τύπου

Τη λύπη του για την αδυναμία διεξαγωγής Final 4 ή Final 8 Κυπέλλου όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης, εκτός από τους προπονητές και τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσουν τα νέα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν τον τελικό της Κυριακής, την μελλοντική γενιά φιλάθλων που θα παρακολουθούν μαζί τους αγώνες, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης στο Ηράκλειο, το Σάββατο (16/02):

“Σας καλωσορίζουμε στον 44ο τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες.

Το γήπεδο είναι από τα καλύτερα της χώρας, τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, όλα είναι έτοιμα και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός.

Το γήπεδο θα γεμίσει με παιδικές φωνές και εύχομαι όπως και πέρσι να πανηγυρίζουν τα παιδιά σε κάθε καλάθι, και από τις δύο ομάδες”.

Για την απόφαση της ομοσπονδίας να γίνει ο τελικός στην Κρήτη με μαθητές είπε:

“Οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο που στην Ευρώπη γίνονται Final 8 ή Final 4 και εδώ δεν γίνεται κάτι ανάλογο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που ζούμε και το αν έχουμε αθλητική νοοτροπία και το αν μπορούμε να τιθασεύσουμε ανθρώπους που έρχονται για να λύσουν προσωπικές διαφορές.

Ερχόμαστε στην Κρήτη γιατί αποκλείουμε κάποια γεγονότα και γεμίζουμε το γήπεδο με παιδιά.

Ήταν πιο ευχάριστο που πηγαίναμε στο Ελληνικό και είχαμε 600 άτομα από τη μια πλευρά και 600 από την άλλη; Ίσως τα παιδιά που θα έρθουν αύριο στο γήπεδο να είναι αυτά που στο μέλλον θα γεμίζουν τα γήπεδα και θα βλέπουν μαζί τους αγώνες όπως παλιά.

Το γήπεδο που έχουμε εδώ είναι στολίδι και δεν θέλουμε να το δούμε να καταστρέφεται. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Αν μια κερκίδα βρίζει και η άλλη δεν ανταποκρίνεται, σταματούν γιατί δεν έχουν απάντηση”.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαργαρίτη

Οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη

Οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου

Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Σοκ με Πόιθρες, στην αγορά για παίκτη!

Σοκ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού ο Άλεξ Πόιθρες θα υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό χέρι και μπορεί να μείνει εκτός δράσης ακόμα και...

ALLSTAR VIDEO

Το τεύχος του μήνα!