Ένα πρωτοποριακό γυάλινο, διαδραστικό δάπεδο, θα χρησιμοποιηθεί στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών U-19, που θα γίνει στη Μαδρίτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIBA.

Το νέο δάπεδο πέρασε από πολλά και αυστηρά τεστ και πήρε την έγκριση από το πρόγραμμα εξοπλισμού κι εγκαταστάσεων της FIBA. Η χρησιμοποίηση του γηπέδου με γυάλινο δάπεδο συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση μιας από τις στρατηγικές προτεραιότητες της FIBA υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την καινοτομία.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλήρες δάπεδο-βίντεο που επιτρέπει διαδραστικές εφαρμογές, με πρόσθετες τεράστιες δυνατότητες κι επιλογές για διαφήμιση.

Το γυάλινο δάπεδο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, καθιστώντας δυνατή την προβολή live στατιστικών και επιτευγμάτων στο δάπεδο, παρέχοντας στους θεατές την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης, άρα και μεγαλύτερη engagement.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής δήλωσε κατά την παρουσίαση:

“Με μεγάλη υπερηφάνεια ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα αυτού του γηπέδου με γυάλινο δάπεδο στην παγκόσμια σκηνή τον Ιούλιο. Αυτή η καινοτόμος επιφάνεια, που έγινε δυνατή από την πρόσφατη αλλαγή κανονισμών, δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της FIBA να αγκαλιάσει τη νέα τεχνολογία και την καινοτομία.

Υπογραμμίζει επίσης το πόσο αποφασισμένη είναι η FIBA να προωθήσει το άθλημά μας, ώστε να μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία για τους παίκτες”.

Ο Πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα επισήμανε τα οφέλη που θα έχει η χώρα του ως οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλο Γυναικών U19 στη Μαδρίτη, 15 με 23 Ιουλίου.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υποστηρίζουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο με γυάλινο δάπεδο για αυτό το σημαντικό γεγονός, ειδικά καθώς γιορτάζουμε την 100ή επέτειό μας φέτος.

Ως πρώην παίκτης, γνωρίζω ότι οι αθλήτριες που ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19 της FIBA θα είναι τώρα ακόμα πιο ενθουσιασμένες, γνωρίζοντας ότι θα είναι οι πρώτες που θα παίξουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε αυτή τη νέα υπερσύγχρονη επιφάνεια.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες από την άποψη του μάρκετινγκ, τόσο όσον αφορά τη συνεργασία με εμπορικούς εταίρους όσο και τη βελτίωση της εμπειρίας των θεατών”.

Το γυάλινο δάπεδο θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους αγώνες της Τελικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid.

 

Δείτε πώς θα φαίνεται, στο παρακάτω promo-video της FIBA