Βοτανικός γήπεδο

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο. σε μακέτες και αναμένεται να είναι έτοιμες το 2026.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

– Κεντρική αίθουσα κλειστού Γυμναστηρίου (Αρένα) για οργάνωση αγώνων μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, γυμναστικής κ.ά. με κερκίδες για 3.100 θεατές, με χώρους υγιεινής και κυλικεία.

Βοτανικός γήπεδο μπάσκετ

– Γυμναστήριο – προπονητήριο για μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική και άλλες εκδηλώσεις (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) με πρόβλεψη θέσεων για 200 θεατές.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Αθηναίων και στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. κ. Παναγιώτης Μαλακατές, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, ο αρχιτέκτονας του έργου κ. Χρήστος Κούρτης και από πλευράς ΑΕΠ Ελαιώνα ο κ. Γιάννης Γκάνος.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. κ. Παναγιώτης Μαλακατές ανέφερε:

“Ο Παναθηναϊκός στο σύνολό του, θα αποκτήσει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα στεγάσει τον μεγαλύτερο σύλλογο. Μαζί με την ποδοσφαιρική αρένα, θα έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, και με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτό που του αρμόζει.

Να ευχαριστήσω τους μελετητές, τον δήμο Αθηναίων, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι το περισσότερο που μπορούσαμε.

Θα γίνει κάποιος διαγωνισμός από τον Ερασιτέχνη για το όνομα των εγκαταστάσεων. Διαφοροποιήθηκαν τα πλάνα. Δεν θα ήταν σωστό να γίνουν τα έργα του Ερασιτέχνη και να μείνουν αδρανή για έναν χρόνο. Στόχος μας είναι να είναι έτοιμα όλα το 2026 και να είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκός”.

Δείτε τις εγκαταστάσεις στο παρακάτω βίντεο: