Η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, έτσι θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα (3/5, 14:00) το Διοικητικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΕ πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε από τον Λευτέρη Αυγενάκη, μετά την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού, έπειτα από την αναβολή του χθεσινού Δ.Σ. 

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ θα αρχίσει στις 14:00 και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ και η δήλωση του Σπύρου Καπράλου: 

“H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σήμερα στην απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε την αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου «Νίκος Γκάλης» στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΕ αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά, μετά τις διαβεβαιώσεις που πήρε ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση, ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης της Ξιφασκίας που είναι το άθλημα που πλήττεται περισσότερο από την παραχώρηση των προπονητηρίων.

Ο κ. Καπράλος, μαζί με τα μέλη της ΕΟΕ Ισίδωρο Κούβελο, Θανάση Βασιλειάδη και Γιώργο Αλικάκο πήγαν στο δικαστήριο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αποφάσισαν την απόσυρση της αίτησης, καθώς η ΕΟΕ όπως έχει δηλώσει κατηγορηματικά, είναι υπέρ της παραχώρησης του κλειστού γηπέδου στον Παναθηναϊκό αρκεί να μην «ξεσπιτωθούν» τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για την παρέμβαση της. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε μας οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση και για την ξιφασκία. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η ΕΟΕ είναι υπέρ της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από τον Παναθηναϊκό, αρκεί να μην βρεθούν στο δρόμο όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται καθημερινά στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που θα βρεθεί λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν υπήρχε λόγος να επιμείνουμε στα ασφαλιστικά μέτρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.”

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

“Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης» με μοναδικό θέμα την έγκριση του τελικού σχεδίου της Σύμβασης μακροχρόνιας Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νομοθετικής διάταξης του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

Σήμερα το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραιτήθηκε από το δικόγραφο Ασφαλιστικών Μέτρων, με το οποίο αιτούνταν την αναβολή συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ για τη συζήτηση της Σύμβασης Παραχώρησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και την αναβολή της υπογραφής της κατόπιν.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποδέχτηκε, όπως αναφέρει στην έγγραφη δήλωση παραίτησή της από τα Ασφαλιστικά Μέτρα, τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για απόλυτη συνέπειά της απέναντι στην αθλητική κοινότητα και φυσικά πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση «έξωσης” του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το ΟΑΚΑ.

Αποδέχθηκε, δηλαδή, ότι στους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της ξιφασκίας και των άλλων ερασιτεχνικών αθλημάτων, τα οποία δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης», έως ότου κατασκευασθεί το νέο Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο.

Σε ότι αφορά στο νέο Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο, που εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε πως η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ ανέφερε ότι «για την κατασκευή του οποίου έως τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια», ενημερώνουμε για τα εξής:

Με το άρθρο 45 του ν. 4934 τον Μάιο του 2022 για «Ανάθεση δημόσιων συμβάσεων μελετών και έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”» ρυθμίστηκαν οι «επείγουσες ανάγκες στέγασης των αθλητικών ομοσπονδιών των αθλημάτων της ξιφασκίας, της χειροσφαίρισης, της γυμναστικής και του αθλητικού ομαδικού χορού στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”» και άλλων αθλημάτων.
Με το ίδιο άρθρο προβλέφθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες για «μελέτες και έργα που αφορούν στην κατασκευή αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τον σκοπό αυτόν, καθώς και στις υποστηρικτικές των εγκαταστάσεων αυτών υποδομές».

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο τμήμα Ρ8 εντός του ΟΑΚΑ, στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή Σπύρου Λούη και Λεωφόρου Κύμης.
Η Αρχιτεκτονική Μελέτη έχει ήδη συνταχθεί και απομένουν να ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες ώστε κατατεθεί στην Πολεοδομία για να εκδοθεί η σχετική άδεια και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο θα έχει χωρητικότητα 2.300 θεατών και ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.”