allstarbasket.gr

Τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς και με τι στόχους θα κινείται το νέο της σχήμα, έθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην παρουσίασή της το μεσημέρι της Παρασκευής (03/07).

Ο νέος πρόεδρος, Τάκης Τριαντόπουλος, οι δύο General Manager, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο προπονητής Γιώργος Βόβορας και ο νέος αρχηγός της ομάδας, Ιωάννης Παπαπέτρου βρέθηκαν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου.

Από κάτω και έξω από την αίθουσα, βρίσκονταν, παλιά και νέα πρόσωπα που καλούνται υπό νέες, στην πλειονότητά τους αρμοδιότητες, να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι.

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Τάκης Τριαντόπουλος εξήγησε πώς θα λειτουργεί το διοικητικό σχήμα και τις αρμοδιότητές του.

allstarbasket.grΕξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιστροφής των μετοχών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, από τον Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλαβε θέση GM στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχουν σταλεί οι πρώτοι φάκελοι σε επενδυτικά funds για την πώληση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

“Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στο νέο μας βήμα, η κληρονομιά που μάς αφήνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι τεράστια” σημείωσε ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Παράλληλα διευκρίνισε τα καθήκοντα του Γιώργου Καλαϊτζή (Team manager κι υπεύθυνος Ακαδημιών) έχοντας assistant team manager τον Δημήτρη Ασημακόπουλο.

Τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Σταύρος Ντίνος, που αποχωρεί από τον Ερασιτέχνη αναλαμβάνει επιχειρησιακός Διευθυντής.

allstarbasket.gr

 

Το πνεύμα του Παναθηναϊκού στη νέα πραγματικότητα, μετέδωσε ίσως με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο άνθρωπος που μίλησε περισσότερο στη συνέντευξη Τύπου, με τη μεγαλύτερη εμπειρία, τόσο από το μπάσκετ, όσο και από τον Παναθηναϊκό στον οποίο βρέθηκε από το 1990, ζώντας τα 30 από τα 33 χρόνια της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

“Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε είναι κάτι σπάνιο, κάτι μοναδικό. Και δεν είναι οι τίτλοι που πήρε, αλλά το ότι δημιούργησε αυτήν την έννοια της οικογένειας σε ένα γκρουπ ανθρώπων που δουλεύει για έναν κοινό στόχο.

Σαν οικογένεια θα πρέπει να λειτουργούμε και τώρα. Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, είναι η οικογένεια, η κουλτούρα της που δημιούργησε.

Αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να εκπέμπει υγεία και περηφάνια. Κι ας είναι κλισέ, πρέπει να ‘μαστε στις χαρές και στις λύπες μαζί. Κάποια στιγμή θα ‘ρθουν και “τα κάτω” είναι νομοτέλεια”. 

 

allstarbasket.gr

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, τέσσερα χρόνια αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

“Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, για να παλέψουμε όλοι μαζί. μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ και είναι υποχρέωσή μας να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό ζωντανό. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα με υγεία, μια ανταγωνιστική ομάδα”.

allstarbasket.gr

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα προσπάθεια που τον βρίσκει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Εξήγησε ότι από τους παίκτες που είχαν παραμείνει στην ομάδα, θα φύγει μόνο ο Νίκος Παππάς, από ξένους μόνο ο Μπεντίλ είναι δεδομένο ότι θα μείνει και αποκάλυψε ότι ο Μάρκους Φόστερ ουσιαστικά έχει κλείσει.

Κατόπιν ο Βόβορας είπε ότι το τρίπτυχο στο οποίο αναζητά παίκτες για τον νέο Παναθηναϊκό είναι η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο αλλά και η πνευματική δύναμη, λόγω των υψηλών απαιτήσεων ειδικά στη Euroleague.

“Να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή και τίμια ομάδα, η οποία θα δουλεύει πολύ και δεν θα… μιλάει πολύ”, όπως είπε!

“Στόχος είναι να καταλάβουν κι οι νέοι παίκτες που θα έρθουν, ότι στον Παναθηναϊκό λειτουργούμε σαν οικογένεια και πάνω σε αυτό, να χτίσουμε κάτι καλό”.

allstarbasket.grΟ νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, είπε μεταξύ άλλων:

“Είμαι χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αλλά όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου, που παλεύουν, που μάχονται, δεν έχεις να φοβηθείς ή να σκεφτείς κάτι.

Πρέπει να είμαστε μαχητικοί, ανταγωνιστικοί και να βγάλουμε το κλίμα της οικογένειας, αυτό που πρεσβεύει τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός”.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Μια από αυτές αφορούσε στην απουσία του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και την αποχώρηση δύο ομάδων, του Ρεθύμνου και του Ήφαιστου.

Αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τοποθετήθηκε:

“Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, είναι δύσκολοι καιροί. Δεν βοηθάει το πρωτάθλημα σίγουρα. Η χρονιά είναι περίεργη. Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επιλογή του. Επηρεάζει το προϊόν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είναι στο χέρι μας κάτι από αυτά”.

Ο δε Δημήτρης Διαμαντίδης είπε ως απάντηση στην ίδια ερώτηση:

“Όλοι θέλουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι όμορφο κάποιες ομάδες να μην είναι στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, θα συμφωνήσω με τον Φράγκι. Έχει πάρει μία απόφαση. Εμείς εστιάζουμε στη δική μας ομάδα. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε”.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες στην παρακάτω photo gallery, από το φακό του Βαγγέλη Στόλη: