Αβραάμ Παπαδόπουλος

Ο προπονητής του Γ.Σ. Σοφάδων, Αβραάμ Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή “Γυρνώντας την Ελλάδα” με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Αναλυτικά είπε:

Για τον “τελικό” ανόδου με τον Γ.Σ. Αλμυρού εκτός έδρας: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, θεσσαλικό ντέρμπι, απέναντι σε δύο ομάδες με παρόμοιους στόχους. Θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι όπως και τα δύο προηγούμενα».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Ούτε εύκολο είναι ούτε δύσκολο, θεωρώ ότι είναι 50-50. Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά οι δύο ομάδες, έχουμε τεθεί αντιμέτωποι μαζί με το Κύπελλο 5 φορές και αυτή θα είναι η 6η. Ο κάθε προπονητής μπορεί ν’ αλλάξει 2-3 στοιχεία, περισσότερα όχι. Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα του ποιος θα ‘ναι πιο ήρεμος, πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασιστικός. Αυτός που θα κάνει λιγότερα λάθη θα κερδίσει το παιχνίδι. Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου, γιατί παρ’ ότι πέρασε πολλά έχουμε αρκετή ποιότητα σαν ομάδα και αυτό είναι ένα συν για ‘μας, το οποίο θα το βγάλουμε στο παιχνίδι».

Για το αν έχουν πίεση: «Είναι ένα ματς τελευταίο, οπότε η πίεση είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες. Εμείς σαν ομάδα έχουμε «σκληραγωγηθεί» σ’ αυτό το κομμάτι, έχουμε μάθει να ζούμε υπό πίεση και να παίζουμε πολλά «τελευταία» ματς και στην κανονική διάρκεια και στα play-offs. Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι δε θα μάς επηρεάσει τόσο πολύ. Πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω σ’ αυτό που κάνουμε και όταν στρέφεις τους παίκτες στα στοιχεία που θέλεις εσύ στο μπασκετικό κομμάτι, τούς αποφορτίζεις και απ’ τη γενικότερη ένταση και σκέψη πάνω στο παιχνίδι».

Για την ανταπόκριση που έχουν απ’ τον κόσμο: «Αν και δεν ζω στους Σοφάδες, συζητώντας με τα παιδιά που είναι από ‘κει μπορώ ν’ αφουγκραστώ και να κατανοήσω το πόσο μεγάλη υπόθεση είναι για μικρές κοινωνίες να ζουν τέτοιες αθλητικές-μπασκετικές στιγμές που έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις. Είναι σημαντικό για μια “κλειστή” κοινωνία να βιώνει επιτυχίες, να προοδεύει και ν’ ανεβαίνει κατηγορίες. Το σημαντικό για ‘μενα είναι ότι βρίσκουν διέξοδο αυτές οι πόλεις και οι κάτοικοι. Όσο πιο μεγάλη είναι η πόλη, τόσο δυσκολότερο είναι ν’ αντιληφθεί κάποιος μια άνοδο. Στις μικρές πόλεις δεν υπάρχουν πολλοί διέξοδοι για τους κατοίκους, γι’ αυτό και παθιάζονται με τις ομάδες τους. Αυτό βιώνω κάθε μέρα που πηγαίνω εκεί, βλέπω στα μάτια τους την “πείνα” και την προσμονή για μια επιτυχία».

Για τη σειρά των ημιτελικών με τα Τρίκαλα: «Πάντα το 1ο παιχνίδι είναι το πιο αναγνωριστικό απ’ όλα, δε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος πώς θα «κυλήσει». Ήμασταν καλοί, κερδίσαμε και γυρίσαμε τη σειρά στην πόλη μας. Στο 2ο ματς φανήκαμε λίγο έξω απ’ τα νερά μας, μας έφυγε λίγο το παιχνίδι, το γυρίσαμε, κάναμε ένα λάθος γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και το χάσαμε. Πήγαμε στο 3ο ματς αποφασισμένοι να κερδίσουμε, είχαμε μια ατυχία στο ξεκίνημα αφού τραυματίστηκε ο Κακλαμάνος, παίξαμε με 5-6 παίκτες, αλλά ήμασταν ήρεμοι, πήγαμε στα μπασκετικά στοιχεία που ταίριαζαν στην ομάδα μας, βρεθήκαμε σε καλή μέρα και κερδίσαμε. Είναι πολύ ιδιαίτερες αυτές οι σειρές και σ’ αυτές τις κατηγορίες δεν έχουν μάθει οι παίκτες και οι προπονητές να διαχειρίζονται και να ετοιμάζουν τις ομάδες με τη λογική αυτή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ’ Εθνική: Κρίνονται τρία εισιτήρια ανόδου στη Β’ Εθνική (17:00, LIVE STREAMING)

Γ’ Εθνική: Ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι των playoffs, ποιοι κέρδισαν από σήμερα την παραμονή