allstarbasket.gr

Το Περιστέρι κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ΟΠΑΠ του 2023 για πρώτη φορά έπειτα από το μακρινό 1983 και ο υπεύθυνος υποδομών του, Κώστας Παπαμάρκος, μίλησε για το πρόγραμμα των ακαδημιών του και τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Αναλυτικά είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι:

“Όλη αυτή η διαδικασία και το πρόγραμμα στηρίζεται σε κάποιους πυλώνες.

Πρώτη και καλύτερη είναι η διοίκηση και του Ερασιτέχνη, ο Γιώργος Παρδακίδης, ο Φίλιππος Κότσης και οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ, ο Γιώργος Πανταζόπουλος, ο Ανδρέας Πολέμης.

Δεν είναι τίποτα τυχαίο, ο οργανισμός του Περιστεριού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Υπάρχει ένα staff με ανθρώπους που έχουν πολύ μεράκι, είναι πολύ καλοί άνθρωποι και έχουμε κάνει μια πολύ καλή παρέα.

Η προπονήτρια και συνεργάτιδά μου εδώ και 5 χρόνια, Κατερίνα Δελή και ένας άνθρωπος που είχε πολυδιάστατη προσφορά σ’ όλο αυτό το πρόγραμμα, ο υπεύθυνος των ακαδημιών μας όπου φέτος οργάνωσε τα πάντα για να κάνουμε εμείς ανεπηρέαστοι τη δουλειά μας.

 

allstarbasket.gr
Ο Παπαμάρκος με την Κατερίνα Δελή

Ένας ακόμη πυλώνας είναι ο Γιώργος Αγγέλου, ο γυμναστής μας, καθώς και ο πυλώνας των παιδιών που επέλεξαν να έρθουν στο πρόγραμμά μας και με πολύ σκληρή δουλειά στην καθημερινότητά τους έφτασαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Επειδή είμαι καθημερινά μαζί τους, απ’ το Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε η βελτίωση αυτών των παιδιών είναι αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο.

Ο τελευταίος πυλώνας είναι οι γονείς, που λόγω ηλικίας των παιδιών αν δεν είχαμε τη στήριξή τους θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε».

Για το αν μπορούν τα παιδιά να παίξουν Α1: 

«Νομίζω ότι είναι εννέα παιδιά που περνώντας αυτήν τη διαδικασία, τουλάχιστον της εφηβικής ομάδας, ανέβηκαν στην ανδρική ομάδα και έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Πολύ περισσότερα παιδιά που μπήκαν σ’ αυτό το πρόγραμμα και τα βοήθησε να παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση για να παίξει κάποιο παιδί στην Α1, οπότε αυτό μόνο τα λέει όλα. Επειδή τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις, εναποθέτω τις ελπίδες των παιδιών στα ίδια τα παιδιά.

Αν ένα παιδί δουλέψει πάρα πολύ, το θέλει και έχει και κάποιες προδιαγραφές, μπορεί να τα καταφέρει. Το Περιστέρι δείχνει ότι ακολουθεί αυτό το πράγμα».

 

allstarbasket.gr

Για το αν τα παιδιά θέλουν nα δουλέψουν το καλοκαίρι: 

«Το πολύ θετικό με τα παιδιά είναι ότι δεν έχουν πλάνο διακοπών, αλλά θέλουν να δουλέψουν. Εμείς έχουμε οργανώσει για όλο τον Ιούλιο ένα πρόγραμμα που θα εστιάσουμε ακριβώς στο κομμάτι των ταλέντων τους».

Για την Κατερίνα Δελή:

 «Όταν πήγα στο Περιστέρι το 2018 και είχα κι αυτήν την παράλληλη συνεργασία και με την ανδρική ομάδα και τον κόουτς Πεδουλάκη, βρήκα την Κατερίνα εκεί.

Η Κατερίνα αποδείχθηκε ένας πολύτιμος συνεργάτης, μια προπονήτρια που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αυτά τα 5 χρόνια, που είναι πάρα πού κοντά στα παιδιά λόγω της προσωπικότητάς της.

Αγαπάει πάρα πολύ τα παιδιά και λόγω των παραστάσεων και της όρεξης που διαθέτει έχει αυξήσει τη δυναμική μας».

allstarbasket.gr

 

Για την «πρώτη ύλη» που ακολουθεί: 

«Τα τελευταία 2 χρόνια γίνονται κάποια πράγματα για να βελτιώσουμε λίγο τη λειτουργία μας.

Βοήθησε πάρα πολύ το Rising Stars στο να έχουν τα παιδιά περισσότερα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Υπάρχει πολύ μεγάλο κενό όταν τελειώνουν το εφηβικό και θα ήθελα να οργανωθεί λίγο καλύτερα η επιλογή των παιδιών με το διπλό δελτίο.

Στους παίδες θέλουμε περισσότερη δουλειά και καλύτερη οργάνωση. Υπάρχουν ομάδες που παίρνουν παιδιά τα οποία διακρίνονται σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, κάτι που το «ακούω», αλλά είναι μια κρίση σ’ αυτό που κάνουν αυτές οι ομάδες.

Θα πρέπει να εστιάσουμε στο να μην αποδυναμώνονται αυτές οι ομάδες, αλλά να δίνεται η δυνατότητα και στα παιδιά να δουλεύουν καλύτερα.

Εκτός απ’ το να κρίνουμε κάτι, καλό είναι να συνεργαστούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βλέπω μια πιο οργανωμένη δουλειά».