ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) ο Προμηθέας Πάτρας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του “Promitheas Park” η παρουσίαση του νέου προπονητή του Προμηθέα Πάτρας, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χρήστο Μήλα, μίλησαν για τους στόχους της ομάδας για τη σεζόν 2023-24 και την ευρύτερη φιλοσοφία του συλλόγου.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Promitheas Park, ο κόουτς Παπαθεοδώρου είπε:

“Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα ο Προμηθέας. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη θέση του προπονητή του Προμηθέα. Είναι τιμή και ευχαριστώ τον Προμηθέα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Θέλουμε να φέρουμε στην ομάδα αθλητές που θα έχουν τη σωστή νοοτροπία, ομαδικότητα, κίνητρο και φιλοδοξία για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Βασικός μας στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ θέλουμε να βρισκόμαστε και στο Final-8 του Κυπέλλου.

Ο τρίτος μας στόχος είναι η πρόκρισή μας στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα λάβουμε μέρος (σ.σ. υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Προμηθέας σκέφτεται να αποχωρήσει από το EuroCup και να λάβει μέρος στο Basketball Champions League).

Θέλουμε η ομάδα να βγάζει υγεία και ο κόσμος να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο.

Παπαθεοδώρου Προμηθέας

Αυτή τη στιγμή συμβόλαιο έχουν ο Κάουαν, ο Μουράτος, ο Τανούλης, αλλά και οι Λάγιος, Πλώτας. Όλοι θα αξιολογηθούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ θα είναι νέοι παίκτες.

Δεν θα πάρουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά αυτούς που θα ταιριάξουν μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα.

Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία, τα παιδιά που έχω ξανασυνεργαστεί είναι παιδιά που έχουν τη νοοτροπία που απαιτείται.

Η αγορά είναι ανοιχτή, εμείς προσφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλουμε να προσελκύσουμε παίκτες με κίνητρο και φιλοδοξία. Ο δικός μου σκοπός είναι αυτό το περιβάλλον να είναι προορισμός για κάθε παίκτη με σωστή νοοτροπία”.

Μήλας: “Η επιτυχημένη πορεία θα συνεχιστεί”

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, κ. Χρήστος Μήλας, απ’ την μεριά του αναφέρθηκε και αυτός στο «αύριο» του Συλλόγου, τονίζοντας τα εξής:

“Η σταθερότητα είναι κάτι που θέλουμε να κυνηγήσουμε. Θέλουμε να σταματήσουμε να αλλάζουμε κάθε χρόνο τον κορμό της ομάδας και να πάμε σε κινήσεις σωστές και μακροχρόνιες. Θεωρώ πως είχαμε και φέτος μια επιτυχημένη χρονιά, καθώς ήμαστε μια ομάδα με συνεπέστατη παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία έξι χρόνια.

Καμία ελληνική ομάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν το έχει πετύχει αυτό, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε σε μια πόλη χωρίς αεροδρόμιο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και επίπονο για εμάς και οι επιτυχίες που έρχονται είναι πολύ σημαντικές για τον Οργανισμό και μετρούν διπλά. Η επιτυχημένη μας πορεία δεν σταματάει, θα συνεχιστεί ίσως με πιο δύσκολο τρόπο και συνθήκες αυτή τη φορά.

Θα βάλουμε ποιοτικούς στόχους, που θέλουμε να επιτευχθούν, κάτι που έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του Συλλόγου, έχοντας επιμονή και εμπιστοσύνη στην διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Κινούμαστε σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο και πρέπει να θέσουμε ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι αυτός που ανέλυσε ο coach Παπαθεοδώρου. Θα έρθουν νέες επιτυχίες, να είστε σίγουροι για αυτό και θέλουμε μέσω αυτών, να δεθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος με την ομάδα.

Ο Προμηθέας δεν είναι «φωτοβολίδα» και δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς όλος συνολικά ο Οργανισμός, με την ύπαρξη των εγκαταστάσεων μας, που είναι μοναδικές στην Ελλάδα και του προγράμματος «ΝΟΥΣ», δίνοντας μεγάλη βάση στην παραγωγική διαδικασία.

Πανευρωπαϊκά θεωρούμαστε πλέον ένας Σύλλογος με σαφές πλάνο και πορεία προς το μέλλον. Αυτό πρέπει με πράξεις να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να δουλεύουμε με ιδιαίτερο ζήλο, ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο, ένα σταθερό πλάνο για να μπορέσουμε να εντάξουμε σιγά σιγά παίκτες από την Ακαδημία μας στην πρώτη ομάδα.

Να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό μια ομάδα που θα αντανακλά την φιλοσοφία όλου του Οργανισμού και την δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτόν.”

H εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Προμηθέα στο YouTube και μπορείτε να τη δείτε εδώ: