Παρτιζάν

Δημιουργώντας την καμπάνια “We have one Partizan“, η ομάδα του Βελιγραδίου θέτει σε εφαρμογή το πλάνο που θα τη βοηθήσει να απεγκλωβιστεί από τα χρέη της.

Με τη βοήθεια οπαδών-δωρητών, ο λαοφιλής σύλλογος θα επιχειρήσει να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του.

“Η Παρτιζάν εφαρμόζει σχέδιο αποπληρωμής της φορολογικής οφειλής. Το κεφάλαιο με τους σχετικούς τόκους ανέρχεται σε περίπου 7.000.000 ευρώ. Με τη νόμιμη διαγραφή του 50% των τόκων κατά τη ρύθμιση της οφειλής, το ποσό αυτό θα μειωθεί σε περίπου 6.000.000”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος, “αυτό το χρέος κληρονομήθηκε σε μεγάλο βαθμό και αυξήθηκε από τους σχετικούς τόκους”.

Με πρωτοβουλία περισσότερων από 2.000 φιλάθλων από τη Σερβία και το εξωτερικό, η Παρτιζάν ξεκινά την καμπάνια στις 19 Απριλίου και θα την ολοκληρώσει στις 13 Μαΐου.

Έκτοτε, ο σύλλογος θα καταβάλει την πρώτη δόση για τη ρύθμιση της φορολογικής οφειλής. Όσο μεγαλύτερο αποδειχθεί το ποσό, τόσο λιγότερο θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των επόμενων ετών. Ο πρόεδρος Οστόγια Μιχαΐλοβιτς ανέφερε ότι η ιδέα των οπαδών έγινε αποδεκτή, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις.

Έχουν ήδη ανοίξει ειδικοί λογαριασμοί για δωρεές με σκοπό την πληρωμή της φορολογικής οφειλής και, όπως ξεκαθάρισε το κλαμπ, τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό.

“Οι δωρεές θα ταξινομηθούν με διαφάνεια, με βάση την αξία της πληρωμής, ενώ τα ονόματα των 1.992 δωρητών των μεγαλύτερων ποσών στους αποκλειστικούς λογαριασμούς της Παρτιζάν, θα χαραχθούν στο παρκέ του γηπέδου, όπου ο σύλλογος θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες του τη σεζόν 2023-24″, ενημέρωσε η ομάδα.

Σημειώνεται ότι το 1992 είναι αριθμός συμβολικός, αφού παραπέμπει στο έτος που το κλαμπ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα/EuroLeague.

Όλοι οι δωρητές θα μπορούν να βρουν το όνομά τους στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ενώ όποιος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, θα πρέπει να το δηλώσει κατά τη διαδικασία της καταβολής του ποσού.

Επίσης, η Παρτιζάν ενημέρωσε ότι κάθε δωρητής που πληρώνει 3.000 ή περισσότερα δηνάρια, θα λάβει φανέλα με τις υπογραφές των παικτών και του προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δωρεάν κάρτα μέλους με όλα τα προνόμια της κατηγορίας Standard.

Τέλος, ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής θα εξασφαλίσει ισοβίως μια θέση στην πρώτη σειρά, δίπλα στο παρκέ του γηπέδου που αγωνίζεται η ομάδα, η καρέκλα θα είναι ειδική και θα αναγράφει τον αριθμό 1992.