Ως προνόμιο αλλά κι υποχρέωση σκληρής δουλειάς για να ανταποκριθεί σε δύο πρωταθλήματα, χαρακτήρισε ο Λούκα Παβίτσεβιτς τη συμμετοχή του Πανιώνιου στο EuroCup.

Σχολιάζοντας την κλήρωση των ομίλων της κανονικής περιόδου, στο επίσημο site του Πανιώνιου, ο Παβίτσεβιτς είπε:

 

“Ο Πανιώνιος επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από έντεκα χρόνια απουσίας, και το κάνει μέσα σε ένα υψηλού επιπέδου και απαιτητικό τουρνουά. Κάτι που είναι πραγματικά συναρπαστικό για τους φιλάθλους μας, οι οποίοι θα απολαύσουν σπουδαίο μπάσκετ.

Για το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες, τα 18 παιχνίδια αποτελούν ένα επιπλέον πρωτάθλημα, το οποίο είναι σε πολλούς τομείς προνόμιο να έχεις. Ωστόσο, αποτελεί και υποχρέωση να προσαρμόσουμε και να αναβαθμίσουμε τη δουλειά και την απόδοσή μας αναλόγως, σε κάθε επίπεδο λειτουργίας και ανταγωνισμού, υπό νέες απαιτήσεις.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον Σύλλογο, ο οποίος δυναμώνειεξελίσσεται και διεκδικεί το επίπεδο και τη σημασία που είναι ήδη ενσωματωμένα στην ιστορία και το DNA του. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συναρπαστική σεζόν, με σεβασμό προς τον Σύλλογο, τους εαυτούς μας, τους φιλάθλους μας, τους αντιπάλους μας και, φυσικά, την ίδια τη διοργάνωση”.

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Νίκος Γκίκας, δήλωσε:

“Είναι εξαιρετικό το ότι ο Πανιώνιος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα στην επέτειο των πενήντα ετών από τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα!

Το Eurocup είναι μια απαιτητική διοργάνωση. Έχουμε να κάνουμε με ένα δεύτερο πρωτάθλημα ουσιαστικά καθώς θα δώσουμε μίνιμουμ 18 αγώνες.

Για εμάς τους παίκτες είναι μεγάλο το κίνητρο να αγωνιστούμε σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου όπως και για τους φιλάθλους που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες με συναρπαστικό θέαμα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις”.