Επέστρεψε στην Betshop Basket League μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι και από την πρώτη του χρονιά σε αυτή την επανεμφάνιση έχει κάνει αίσθηση. Ο λόγος για το Περιστέρι Βίκος Cola που σημείωσε τη… νίκη της αγωνιστικής επικρατώντας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τερματίζοντας το φετινό του αήττητο.
Αυτό όμως ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα για το Περιστέρι Βίκος Cola που έχει βάλει πλώρη για την πρώτη τετράδα δίνοντας παράλληλα βάση σε εκείνο που πάντα χαρακτήριζε τον σύλλογο. Την παραγωγική διαδικασία!
Τόσο η ομάδα εφήβων όσο και εκείνη των παίδων κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και ετοιμάζονται για την τελική φάση. Όμως η ανάδειξη τους, όπως λέει και ο Αργύρης Πεδουλάκης, θέλει και χρόνο και τρόπο!
Ο τεχνικός του Περιστερίου Βίκος Cola αφήνει στην άκρη τη νίκη επί του Παναθηναϊκού -«για εμάς τελείωσε αυτό το παιχνίδι. Πλέον κοιτάμε μπροστά τα επόμενα παιχνίδια» λέει χαρακτηριστικά- και σκιαγραφεί μέσω του esake.gr τη φετινή πορεία της ομάδας!
– Περιμένατε στην αρχή σεζόν την πορεία που έχει μέχρι στιγμής το Περιστέρι Βίκος Cola;
«Δεν είναι κάτι που το περιμέναμε. Είχαμε μια ομάδα με μπάτζετ ώστε να σωθούμε γρήγορα και αυτό θέλαμε. Και να χτίσουμε τις βάσεις, σε όλο το οικοδόμημα, ώστε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα».
– Ο μεγάλος στόχος της ομάδας ποιος είναι;
«Ένας. Ο σεβασμός. Να κερδίσει τον σεβασμό».
– Και η ανάδειξη δικών της αθλητών;
«Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Έχουμε πάρει φέτος το πρωτάθλημα στο εφηβικό και το παιδικό. Νομίζω πως γίνεται δουλειά. Εμείς έχουμε ήδη κάποια παιδιά που προπονούνται μαζί μας και είτε έχουν παίξει είτε έχουν βρεθεί στη δωδεκάδα. Αλλά αυτό θέλει τρόπο και χρόνο. Ούτε να χαρίσεις, ούτε βέβαια να τους κόψεις στο μέλλον. Πρέπει να καταλάβουν πως είναι δύσκολη η μετάβαση από φέρελπις σε κανονικό παίκτη είναι πολύ δύσκολη. Και πρέπει να έχει όλα τα γνωστικά και τα σωματικά εφόδια για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό το επάγγελμα».
– Πως διαχειρίζεται μία ομάδα ή ένας προπονητής τους νέους αθλητές;
«Είναι θέμα όλου του κλαμπ. Κινείται με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και προσπαθεί να δείξει στα νέα παιδιά την πραγματικότητα. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν και οι σύγχρονοι “εχθροί”, όπως είναι πχ τα social media. Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη εικονική πραγματικότητα. Επίσης έχει αλλάξει και η δομή της κοινωνίας και ο θεσμός της οικογένειας. Όμως δεν αλλάζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Εμείς προσπαθούμε να τους έχουμε σε μια καλή “οικογένεια”, που υπάρχουν αρχές και διακριτοί ρόλοι. Είναι καθήκον μας να τους δείχνουμε την πραγματικότητα και να τους μαθαίνουμε το μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα».
– Την εξέλιξη του πρωταθλήματος και τη «μάχη της τετράδας» πως την κρίνεται;
«Δεν είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει, είναι μια ομάδα πολύ καλά στελεχωμένη και με καλό μπάτζετ. Σκεφτείτε για να καταλάβετε τη διαφορά, πως ο Αγραβάνης είναι δανεικός σε εμάς από την ΑΕΚ. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός. Δεν ήμασταν στην ίδια αφετηρία. Τα παιδιά προσπαθούν με τη δουλειά τους και τη δίψα τους να διακριθούν να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδα. Και προσπαθούν να ανταγωνιστούν πολύ καλύτερα ρόστερ.
– Πιο είναι το στίγμα που θέλετε να αφήσει η φετινή ομάδα;
«Να είναι μια ομάδα που ξανάφερε το Περιστέρι στο προσκήνιο. Να σκέφτεται ο κόσμος πως εκτός από καλή είναι και μια σοβαρή ομάδα».
– Πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα η παρουσία ενός έμπειρους αθλητή όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος;
«Ο Παναγιώτης είναι ο παίκτης που έχει εμπειρίες και ακούσματα. Μας έχει βοηθήσει πολύ σε όλα τα επίπεδα, κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Αλλά το πιο σημαντικό και αυτό που δεν φαίνεται, είναι πως είναι ένα παιδί με βιώματα μέσα στον αθλητισμό, που μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά και θα τους… φέρει στην πραγματικότητα. Έχει μεγάλη εμπειρία και συναισθηματικών καταστάσεων και δυσκολιών. Ένα πρότυπο όχι μόνο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό. Μαζί με τον Σκορδίλη είναι τα μεγάλα μας παιδιά οι Έλληνες, γιατί το υπόλοιπο ρόστερ είναι νέοι παίκτες. Και όταν λέμε νέοι δεν έχει να κάνει μόνο με την ημερολογιακή ηλικία. Υπάρχει και η σωματική ηλικία και η ηλικία της εμπειρίας. Κι εμάς είναι μικρή. Γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν λίγα χιλιόμετρα. Και αυτά τα δύο παιδιά βοηθούν ώστε να είμαστε ενωμένοι».