Πέσιτς

Ο προπονητής της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να καλέσει νατουραλιζέ παίκτη στην ομάδα, καθώς όλο και περισσότερες εθνικές ομάδες χρησιμοποιούν την ευκαιρία πολιτογράφησης που δίνει η FIBA.

Ο Πέσιτς ξεκαθάρισε τη στάση του δηλώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη αλλοδαπών στην Εθνική Σερβίας.

Ο 73χρονος τόνισε επίσης ότι όσο παραμένει προπονητής δεν προβλέπει να προστεθούν ξένοι παίκτες στην Εθνική Σερβίας.

“Προς το παρόν, δεν βρισκόμαστε σε θέση που να χρειαζόμαστε ξένους παίκτες στην ομάδα, καθώς κατέχουν παραδοσιακά συγκεκριμένες θέσεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι κάποια μέρα μπορεί να συμβεί η εθνική Σερβίας να περιλαμβάνει ξένους, αλλά σίγουρα όχι κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως προπονητής”, υπογράμμισε ο Πέσιτς, μέσω της Mozzart Sport. “Δεν έχω πρόβλημα με έναν ξένο στην εθνική ομάδα αν πληροί κάποια κριτήρια και πληροί τις προϋποθέσεις.”

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλές χώρες στην περιοχή μας έχουν ήδη ξένους ως μέρος των εθνικών τους ομάδων, με ορισμένες μάλιστα να έχουν αλλάξει πέντε ή έξι παίκτες”, συνέχισε. “Ακόμη και μερικές από τις καλύτερες ομάδες, όπως η Ισπανία, έχουν νατουραλιζέ παίκτη. Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά ο ξένος που χρειαζόμαστε δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.”

Ο Κέβιν Πάντερ είναι το πιο πολυσυζητημένο όνομα στο σερβικό κοινό για τη θέση του νατουραλιζέ από τότε που ο άσος της Παρτιζάν απέκτησε τη σερβική υπηκοότητα.

Θυμίζουμε ότι, η Σερβία θα παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 χωρίς τους Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς και Νίκολα Κάλινιτς.