Πολύ καλή χαρακτήρισε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς την κλήρωση της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και στάθηκε στις διασταυρώσεις και ειδικότερα στο παιχνίδι των προημιτελικών.

Η τοποθέτηση του προπονητή της Εθνικής Σερβίας είναι η εξής: “Η πρώτη εντύπωσή μου είναι ότι η κλήρωση ήταν εξαιρετική για εμάς. Αλλά, αυτή θα ήταν απλώς μια πρώτη εντύπωση, κυρίως για τους φιλάθλους. Για εμάς, που είμαστε πιο βαθιά σε αυτό και γνωρίζουμε πώς εκτυλίσσεται μία διοργάνωση, η κλήρωση έφερε δύο πράγματα.

Πρώτον, το οποίο είναι πολύ καλό, είναι ότι θα βρεθούμε στη Μανίλα για όλη τη διάρκεια των αγώνων και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε. Το δεύτερο είναι ότι το μπράκετ δεν είναι και τόσο καλό. Οι φιλοδοξίες μας δεν είναι μόνο να προκριθούμε στα προημιτελικά, αλλά και να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι”.

Και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, συμπληρώνει: “Και φαίνεται ότι σε αυτόν τον προημιτελικό, προβλέπεται ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε κόντρα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή τη Λιθουανία. Αυτό είναι! Έτσι αποφάσισε η κλήρωση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη διοργάνωση πιο συγκεκριμένα, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τους παίκτες που μπορούμε να υπολογίζουμε, πόσες μέρες θα έχουμε για την προετοιμασία… Για να συνοψίσουμε όμως, η κλήρωση είναι καλή στην αρχή, αλλά μετά έχουμε θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι υποψήφιες για τα μετάλλια. Ο πρώτος και βασικός στόχος μας είναι να προκριθούμε στους ημιτελικούς, κάτι που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα σήμαινε ότι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.