Το τέλος της εποχής της οικογένειας Μπας και η αρχή μιας νέας, ξημέρωσε για τους Λος Άντζελες Λέικερς που αλλάζουν ιδιοκτησία!

Η Τζίνι Μπας, κόρη και διάδοχος του θρυλικού ιδιοκτήτη των Λέικερς, Τζέρι Μπας από το 1979 έως το 2013 που έφυγε από τη ζωή, αποφάσισε να ενδώσει στις πιέσεις του επιχειρηματία Μαρκ Γουόλτερ και να πουλήσει την ομάδα!

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία στα χρονικά των επαγγελματικών αθλημάτων στις ΗΠΑ, καθώς το ποσό θα φτάσει στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια!

Η Τζίνι Μπας και η οικογένειά τους θα κρατήσουν ένα ποσοστό μετοχών, λίγο πάνω από το 15%, ενώ η ίδια, θα παραμείνει στη θέση του προέδρου για λίγα χρόνια.

Ο Μαρκ Γουόλτερ ηγείται επενδυτικού ομίλου που κατέχει πλήθος εταιριών και μετοχών σε διαφορετικά πεδία.

Στον αθλητισμό, η εταιρία του Γουόλτερ έχει μερίδιο της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντόντζερς, των Λος Άντζελες Σπαρκς στο WNBA, της Τσέλσι στην Premier League Αγγλίας, στην ομάδα Cadillac Formula 1, αλλά και στην επαγγελματική λίγκα χόκεϊ γυναικών.

Είχε κάνει την πρώτη κρούση αγοράς των Λέικερς το 2021, αλλά τότε, η Μπας αρνήθηκε.

Την αλλαγή ιδιοκτησίας στους Λέικερς χαιρέτησε και ο θρυλικός Λέικερ, Έρβιν “Μάτζικ” Τζόνσον, που έχει συνεργαστεί τόσο με την οικογένεια Μπας, όσο και με τον Μαρκ Γουόλτερ.