Πρίφτης

Οι Δημήτρης Πρίφτης και Ντάριλ Μέικον εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού εντός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα (21:00).

Ο κόουτς Πρίφτης τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα είναι μια καλά δομημένη ομάδα και είπε ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα βρίσκεται πιθανότατα στη δωδεκάδα.

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” δήλωσε: “Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στο μισό γήπεδο, στο 5 εναντίον 5. Έχει την καλύτερη εκτέλεση. Είναι η καλύτερη και στην ταχύτητα και στην επιλογή που θα πάρει. Οδηγεί το ματς εκεί που θέλει. Είναι κατευθυνόμενη η επίθεση της. Έχει και πολύπλοκες αμυντικές τακτικές. Είναι καλά δομημένη ομάδα”.

Σχετικά με την επιλογή των Καταλανών να ακουμπούν πολλές φορές τη μπάλα στο low post είπε: “Σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν πούμε ότι η επόμενη ομάδα που το κάνει είναι η ΤΣΣΚΑ, το κάνει τρεις φορές παραπάνω η Μπαρτσελόνα. Θα κάνουμε κάτι για αυτό, αν και σε μια μέρα δεν μπορείς να προετοιμάσεις πολλά πράγματα”.

Για τα αποτελέσματα του “τριφυλλιού” σχολίασε: “Θα πρέπει να δουλεύουμε και να μην πτοούμαστε γιατί τα βήματα της βελτίωσης δεν είναι ορατά μέσα από τα αποτελέσματα. Να έχουμε αντοχή. Ποτέ δεν έχουμε παίξει όλοι μαζί και το ρόστερ μας δεν είναι πολύ μεγάλο. Όταν και μερικοί παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω διάφορων λόγων, μας κλονίζει χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε ευέλικτοι σε αυτό που κάνουμε”.

Αναφορικά με τον Νέντοβιτς ανέφερε: “Πιθανότερο να είναι ο Νέντοβιτς στην 12άδα και θα δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει”.

www.allstarbasket.gr

Από μέρους του ο Ντάριλ Μέικον τόνισε ότι πρέπει να παλεύεις πάντα για τη νίκη: “Δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζεις, θα πρέπει πάντα να παλεύεις για τη νίκη. Αυτό είναι το μπάσκετ και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πρέπει να παίξουμε σκληρά στην άμυνα. Να μείνουμε ενωμένοι και να βρούμε λύσεις”.