Ιορδανία

Ο προπονητής της Ιορδανίας, Γουεσάμ Αλ-Σους, τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά θέλουμε να τη δυσκολέψουμε” ενόψει του πρώτου της αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 (26/8, 11:45). 

Οι δηλώσεις του προπονητή της Ιορδανίας στη συνέντευξη Τύπου:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ και περήφανοι για την παρουσία μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη συνεχή διοργάνωση. Σημαίνει πολλά για τη χώρα και τους φιλάθλους.

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που είμαι ο πρώτος Ιορδανός προπονητής που πάει με την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας.

Οι παίκτες μου ανυπομονούν, ξέρουν ότι μιλάμε για τη μεγαλύτερη σκηνή που μπορεί να βρεθεί ένας αθλητής. Έχουμε δύο μικροτραυματισμούς, αλλά τους αντιμετωπίζουμε και όλοι θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα”.

Για τον όμιλο είπε:

Είναι ένας όμιλος με προκλήσεις. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι για μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες υψηλού επιπέδου, αλλά δεν είμαστε εδώ απλώς για να περάσουμε καλά.

Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να παίξουμε καλά και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι ανήκουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Η νοοτροπία μας είναι να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και κάθε ένα με τη σειρά.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο το ματς του Σαββάτου με την Ελλάδα. Θέλουμε να πάρουμε αυτοπεποίθηση και να δυσκολέψουμε την ελληνική ομάδα. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι γιατί πρόκειται για μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Μετά θα στρέψουμε την προσοχή μας στη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ”.

Ο αρχηγός της Ιορδανίας, Ζαΐντ Αμπάς, είπε:

“Όταν προκριθήκαμε για πρώτη φορά το 2010 ήταν η πιο χαρούμενη στιγμή για όλους μας στην εθνική ομάδα. Πιστεύω πως το μπάσκετ στη χώρα μας βελτιώνεται συνεχώς έκτοτε και η παρουσία μας σε αυτή τη διοργάνωση για δεύτερη σερί σεζόν το αποδεικνύει.

Για μένα είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι το τελευταίο μου καλοκαίρι με την εθνική ομάδα και πολλοί στο τεχνικό τιμ, όπως ο κόουτς Αλ-Σους ήταν συμπαίκτες μου στο παρελθόν.

Για την Ιορδανία αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα. Πιστεύω πως θα γίνουν ωραία παιχνίδια και ο κόσμος θα τα απολαύσει”.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Η δωδεκάδα της αντιπάλου της Εθνικής (pic)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023