Με αύξηση ομίλων θα “λύσει” η ΕΟΚ το ζήτημα της συσσώρευσης ομάδων σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει στην Basket League.

Η επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Τρίτη (19/05) για την τύχη κυρίως της επόμενης σεζόν, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διακοπή των Εθνικών Πρωταθλημάτων, αναγκάζει την Ομοσπονδία να εγκρίνει την αύξηση ομάδων σε κάθε κατηγορία, καθώς επιβραβεύει τους πρώτους της βαθμολογίας με προβιβασμό, αλλά δεν “καταδικάζει’ τους τελευταίους με υποβιβασμό.

Αυτό σημαίνει Εθνικές κατηγορίες με πιο πολλές ομάδες.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής Πρωταθλημάτων θέλουν την Α2 να διεξάγεται σε έναν όμιλο 18 ομάδων.

Εκκρεμότητα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει στην Basket League, πίσω από το Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου.

Η Β’ Εθνική θα γίνει με τρεις ομίλους των 14 ομάδων, Βόρειο, Νότιο και έναν επιπλέον, Κεντρικής Ελλάδας για να “χωρέσουν” οι ομάδες και να αποφύγουν πολυέξοδες μακρινές μετακινήσεις.

Αντίστοιχα και στη Γ’ Εθνική, προστίθενται ένας ακόμα όμιλος σε Νότο και Βορρά και κάθε όμιλος θα έχει από 12 ομάδες.

Για το Πρωτάθλημα Γυναικών, αναμένεται να στεφτεί Πρωταθλήτρια, η πρωτοπόρος ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις για ανόδους από τους δύο ομίλους της Α2.

Για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Εφήβων, Νεάνιδων, Παίδων και Κορασίδων, υπάρχει διάθεση να ολοκληρωθούν, καθώς προσθέτουν μόρια και στους αθλητές-μαθητές.

Άλλωστε και η αρχική σκέψη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ήταν να μην χάσουν οι μαθητές-αθλητές την ευκαιρία μοριοδότησης και να επιτραπούν, όταν είναι εφικτό, οι τελικές φάσεις.

Συνεχής ενημέρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.