@FBBasketbol

Η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε εισιτήριο για το Final-4 του Άμπου Ντάμπι, καθώς επικράτησε 98-88 της Παρί στην παράταση της αναμέτρησης της Adidas Arena, πετυχαίνοντας το 3-0 στη σειρά.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αγωνιστεί στο έβδομο Final-4 της EuroLeague στην ιστορία της

Ο Λιθουανός κόουτς θα συμμετάσχει στο έκτο Final-4 της καριέρας του ως προπονητής και μετά τον αγώνα απόλαυσε το μπουγέλο από τους παίκτες του και το… τζακούζι στα αποδυτήρια:

Στον ημιτελικό, η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σειράς Παναθηναϊκός-Εφές.

Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (21 πόντοι), Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (18 πόντοι, 4 ασίστ) και Μάρκο Γκούντουριτς (14 πόντοι), ήταν οι διψήφιοι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στράφι πήγαν οι προσπάθειες του Τι Τζέι Σορτς (29 πόντοι με 12/19 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 2/3 βολές και 4 ασίστ), όπως επίσης του Ναντίρ Ιφί (24 πόντοι).

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν έφτασε σε διψήφια διαφορά στην κανονική διάρκεια.

Ο τρομερός Σορτς έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με καλάθι στα 15”.

Εκεί, ο Μπιμπέροβιτς έβαλε τους πρώτους επτά πόντους (80-87) και έκτοτε όλα έγιναν πιο εύκολα για τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 40-46, 61-63, 80-80, 88-98 παρ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης με ένα κλικ:

Τα highlights του αγώνα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

EuroLeague 2024-25: Το πανόραμα της σεζόν