Νίκος Ρήγγας

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Νίκος Ρήγγας, μίλησε στην εκπομπή “Τα παιδία παίζει” με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Web radio της ΕΟΚ:

Για την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού: «Φέτος έχουμε ένα σύνολο εξαιρετικά ταλαντούχων κι εργατικών παιδιών, έχουμε κίνητρο για βελτίωση και διάκριση. Έχουμε και δύο παιδιά που συμμετέχουν κανονικά και στις υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας, τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και τον Νεοκλή Αβδάλα. Γίνεται μια καλή προσπάθεια, τα παιδιά ανταποκρίνονται, υπάρχει ομοιογένεια, υπάρχει αλληλοβοήθεια, πολύ δουλειά και κατά βάση το ευχαριστούνται».

Για το αν τα παιδιά νιώθουν πίεση που παίζουν στον Παναθηναϊκό: «Δε νομίζω να αισθάνεται κανένας πίεση ευτυχώς. Η πίεση είναι ανασταλτικός παράγοντας, πρέπει κατά βάση να το ευχαριστούνται και να ‘χουν κίνητρο, το οποίο είναι η βελτίωσή τους και η διάκριση. Πίεση δεν έχουν τα παιδιά μέχρι τώρα ευτυχώς».

Για τη διαφορά που συνάντησαν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε σχέση με τις ελληνικές: «Η διαφορά που είδαμε στο τουρνουά της ANGT είναι ότι συναντήσαμε οργανισμούς που επενδύουν στο αναπτυξιακό αρκετά λεφτά, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το δικό μας αναπτυξιακό. Εδώ, λόγω και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, οι αθλητές είναι πρώτα μαθητές, ενώ στα περισσότερα κλαμπ που συμμετέχουν σ’ αυτές τις διοργανώσεις οι αθλητές είναι πρώτα επαγγελματίες.

Επειδή τα παιδιά εκεί έχουν πολλές ώρες προπόνησης, «επενδύουν» πολύ στην εκγύμναση τους και την ατομική τεχνική. Στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος, αυτά τα κομμάτια, καλώς ή κακώς, μένουν πίσω και ξεχωρίζει η τακτική».

Για τη συμμετοχή των Σαμοντούροβ και Αβδάλα στο εφηβικό: «Συμμετέχουν σχεδόν κανονικά. Όταν δεν υπάρχει κάποια αγωνιστική υποχρέωση στην ανδρική ομάδα ή μια πολύ σημαντική pregame προπόνηση, συμμετέχουν κανονικά. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και αυτή η ομοιογένεια.

Δεν έκαναν προετοιμασία μαζί μας, γιατί ακολούθησαν το ανδρικό, αλλά μετά την προετοιμασία και με την εκκίνηση του πρωταθλήματος θα έλεγα ότι έχουν επαρκή παρουσία και με το παραπάνω και το θέλουν και οι ίδιοι».