Την επιθυμία του να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, εφόσον είναι υγιής, εξέφρασε ο Ρίκι Ρούμπιο σε συνέντευξή του στη FIBA.

Ο MVP του προηγούμενου Παγκοσμίου, το 2019 στην Κίνα, Ρίκι Ρούμπιο, επέστρεψε πριν από έναν περίπου μήνα στην αγωνιστική δράση, έπειτα από τον σοβαρό του τραυματισμό.

Στη συνέντευξή του, θυμάται το 2019, σχολιάζει την πρόκριση της Ισπανίας από τα προκριματικά στην τελική φάση του 2023, με πολλά νέα παιδιά και τονίζει τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο τόσο υψηλό επίπεδο.

Ρούμπιο
Ρούμπιο

– Η Ισπανία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο της.

“Ναι, είναι υπέροχο να έχεις εξασφαλίσει το εισιτήριο πριν από το τελευταίο παράθυρο. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν ήταν συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των Παραθύρων για να προκριθούν και να πάνε στην Ασία προκειμένου να παλέψουν για τον τίτλο.

Είναι υπέροχο να βλέπεις νέα παιδιά να μπαίνουν στη δεξαμενή της Εθνικής ομάδας και να παίρνουν λεπτά στα προκριματικά και να βλέπεις ότι η δυναμική μας, η φιλοσοφία μας στο παιχνίδι είναι κάτι που δίνει στα νεότερα παιδιά την ευκαιρία να λάμψουν με την Εθνική ομάδα.

Πολλοί παίκτες τα πήγαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια των Παραθύρων, οπότε είναι κάτι σπουδαίο για το παρόν και το μέλλον.

Μου άρεσε επίσης να βλέπω ότι τα γήπεδα ήταν γεμάτα και η υποστήριξη στην Εθνική ομάδα είναι πολύ μεγάλη.

Ο κόσμος έχει πάθος κι αυτό είναι επίσης κάτι σπουδαίο για τους νεότερους παίκτες. Είναι σπουδαίο να νιώθουν αυτή την αγάπη και τη συνεχή υποστήριξη από τους φιλάθλους μας κάθε φορά που παίζουν για την Εθνική.

Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας”.

allstarbasket.gr

– Ήσουν ο MVP στην Κίνα. Τι θυμάσαι περισσότερο από αυτή τη διοργάνωση;

“Ήταν ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου.

Η κατάκτηση ενός Παγκόσμιου τίτλου είναι τόσο καταπληκτική.

Ενώ γνωρίζεις ότι πολλές ομάδες μπορούν να φτάσουν σε αυτόν τον τίτλο το γεγονός ότι καταλαβαίνεις πΏς βοήθησες τη χώρα σου να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, είναι απλά φανταστικό, μοναδικό, απίστευτο.

Όταν παίζεις για την Εθνική ομάδα, θέλεις να κερδίζεις, να φέρεις χαρά στον κόσμο και τους συμπατριώτες σου.

Είχαμε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά το 2019. Η ομάδα και τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Αυτό το τουρνουά ήταν πολύ, πολύ ανταγωνιστικό και δώσαμε σκληρές μάχες ενάντια σε πολλές ομάδες, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας να κερδίσουμε το παγκόσμιο στέμμα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τουρνουά και τη χαρά που νιώσαμε όταν σηκώσαμε το τρόπαιο και το πήραμε σπίτι”.

– Θα δούμε τον Ρίκο Ρούμπιο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο;

“Ακόμα είμαι σε διαδικασία επιστροφής σε αγωνιστικό ρυθμό και είμαστε ακόμα μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να κάνω υπομονή. Αν είμαι υγιής, θα ήθελα να παίξω, αλλά έχουμε πολλούς μήνες μπροστά και μόλις επέστρεψα στο γήπεδο μετά από πολλούς μήνες εκτός.

Το τουρνουά θα είναι πολύ συναρπαστικό, σε τρεις φανταστικές χώρες και είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι ανυπομονούν για αυτό το τουρνουά.

Είναι η παγκόσμια σκηνή, όλοι θέλουν να αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο. Πολλές πολύ καλές ομάδες έχουν ήδη προκριθεί και όλοι θέλουν να φέρουν ένα μετάλλιο στην πατρίδα τους.

Ολοι θα προσπαθήσουν να βρεθούν σε μία εξαιρετική θέση γνωρίζοντας ότι έχουμε δύο πολύ μεγάλα τουρνουά τα επόμενα δύο χρόνια, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Είναι δύο πολύ σημαντικά χρόνια και όλοι θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτές τις δύο ευκαιρίες για να λάμψουν και να κερδίσουν τίτλους και μετάλλια.

Το επίπεδο ανταγωνιστικότητας είναι εκπληκτικό και πολλές ομάδες μπορούν να φτάσουν στις θέσεις των μεταλλίων παλεύοντας για τον τίτλο. Ξέρω πολλούς παίκτες, από πολλές διαφορετικές Εθνικές ομάδες, που θέλουν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο.

Έχουμε επίσης ομάδες που δεν έχουν τόσους πολλούς παίκτες NBA, ομάδες που αγωνίζονται σε πολύ καλό επίπεδο και έχουν αναπτύξει πολύ καλή χημεία στην ομάδα τους.

Όλοι κερδίζουν με αυτή την κατάσταση: οι φίλαθλοι, οι ομάδες, οι παίκτες και το μπάσκετ γενικότερα. Αυτό είναι όμορφο για το άθλημά μας”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Κρίσιμοι αγώνες για τις τρεις τελευταίες θέσεις στα τελικά

Ο Γκαρμπαχόσα ξέκοψε τα σενάρια για Ρεάλ και Σκαριόλο

Το πανόραμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Ευρώπη