Μάικ Τζέιμς

Την εφαρμογή του Salary Cap στους προϋπολογισμούς των ομάδων αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η γαλλική λίγκα για να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να μην παρατηρούνται ανισότητες, που θα έχουν συνέπειτα στο αγωνιστικό.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του bebasket.fr η ηγεσία της LNB συμφώνησε με τους εκπροσώπους όλων των ομάδων στη θέσπιση ορίου προϋπολογισμού στην επόμενη τριετία, στα πρότυπα του ΝΒΑ, καθώς θα έχει φόρο πολυτελείας τον οποίο θα πληρώνει όποια ομάδα ξεπερνά το όριο που θα τεθεί.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων όλων των ομάδων, ωστόσο η παρουσία της Μονακό, κατά κύριο, λόγο στη EuroLeague, εκτίναξε το δικό της μπάτζετ σε όρια που δεν είχε δει ποτέ ομάδα στο πρωτάθλημα Γαλλίας, φτάνοντας στα 10,8 εκατομμύρια.

Ο μέσος όρος μπάτζετ των γαλλικών ομάδων δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι ενδεικτική η αναφορά του bebasket.fr για το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς στους Μονεγάσκους.

Όπως αναφέρει, το συμβόλαιό του είναι πιο μεγάλο από όσο το μπάτζετ που έχουν 13 από τις 18 ομάδες της LNB!

 

“Αισθάνομαι ότι το έκαναν προσωπικό” σχολίασε κάτω από το συγκεκριμένο tweet ο ίδιος ο Τζέιμς, που λαμβάνει δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη Μονακό.