Σόρτερ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (25/12) ο Σάνον Σόρτερ, ο νέος Αμερικανός παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει!

Ο Σόρτερ ξεκίνησε το ταξίδι του από το Χιούστον, έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 20:30 ανήμερα τα Χριστούγεννα και δήλωσε ανυπόμονος να παίξει στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ευρώπη. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για μένα γιατί το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει υψηλά στάνταρ. Είναι όμως και πρόκληση για μένα, για το πόσο σημαντική θα καταφέρω να είναι η επίδρασή μου στην ομάδα. Το μπάσκετ είναι αυτό που αγαπάω πολύ και χαίρομαι που θα παίξω ξανά”, δήλωσε αρχικά ο Σάνον Σόρτερ, που επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από ένα περίπου μήνα, στοιχείο που δικαιολογημένα τον διατηρεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

Και όπως υποστηρίζει ο ίδιος με βεβαιότητα… “Είμαι έτοιμος να παίξω. Δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στην προσωπική μου προετοιμασία και εκγύμναση. Δούλεψα με τον προσωπικό μου γυμναστή, πιστεύω ότι είμαι έτοιμος από φυσική κατάσταση. Το μόνο που χρειάζομαι είναι λίγες προπονήσεις για να μάθω τα συστήματα της ομάδας και το πώς σκέφτεται ο νέος μου προπονητής”.

O Σάνον Σόρτερ ξεκίνησε ήδη εντατικά μαθήματα για να μάθει όσα πρέπει για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη γνωστά του πρόσωπα στην ομάδα. “Γνωρίζω τον Ζέιν Νόουλς. Είμαστε και οι δύο από το Τέξας. Ο Ζέιν, είναι ο άνθρωπος που θα παλέψει για να πάρει μέχρι και το τελευταίο ριμπάουντ, θα παλέψει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με τον Τζεκουάν Λιούις έχουμε παίξει ως αντίπαλοι στην Κορέα. Παίζει γρήγορα, έχει καλό σουτ, είναι πολύ επιθετικός στο παιχνίδι του”, λέει ο Σόρτερ και επισημαίνει την επίδραση που μπορεί και θέλει να φέρει ο ίδιος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: “Έχω κερδίσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, ξέρω πως κερδίζονται τα παιχνίδια και αυτή τη νοοτροπία, του νικητή, πιστεύω ότι θα φέρω στην ομάδα”.

Προτού ακόμη έρθει στη Θεσσαλονίκη, ο Σάνον Σόρτερ δέχθηκε αρκετά μηνύματα υποστήριξης από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτό και στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Θα πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ότι θα παίξω πολύ σκληρά για την ομάδα, θα προσπαθήσω να έχω σημαντική επίδραση στο παιχνίδι. Για μένα τώρα ξεκινά η προσπάθειά μας και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι μαζί. Τώρα που τελειώνει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ξεκινά ο δεύτερος, πρέπει όλοι να το δούμε σαν ένα νέο ξεκίνημα. Όπως είναι για μένα ένα νέο ξεκίνημα, να είναι και για ολόκληρη την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορώ να δείξω τις ηγετικές μου ικανότητες και να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γυρίσουμε την κατάσταση”.