Παρά τις πολλές απουσίες, η Παρτιζάν κυριάρχησε στον πρώτο τελικό του σερβικού πρωταθλήματος, επικράτησε με 94-74 της Σπαρτάκ Σουμπότιτσα στο “Aleksandar Nikolić” και έκανε το 1-0.
Πρωταθλήτρια Σερβίας θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες και το Game 2 θα διεξαχθεί στην έδρα της Σουμπότιτσα, την Τρίτη (24/6, 21:30).
Χωρίς τον τιμωρημένο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο και με πρώτο προπονητή τον Μπόγκνταν Κάραϊσιτς, η Παρτιζάν θέλει να πάρει και το Πρωτάθλημα Σερβίας, μετά την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας.
Στο πρωτάθλημα Σερβίας ισχύει ο κανονισμός των τεσσάρων ξένων για κάθε ομάδα. Η Παρτιζάν έχει δηλωμένους τους Μπόνγκα, Ντιλικινά, Ουάσινγκτον και Μάικ, αλλά οι δύο πρώτοι δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού, ενώ απουσίασε και ο Μαρίνκοβιτς.
Την Παρτιζάν οδήγησαν στο 1-0 οι Ντουέιν Ουάσινγκτον (23π., 7ασ.), Μπάλσα Κοπρίβιτσα (18π., 11ρ.), Αϊζάια Μάικ (14π., 4ρ.), Μίταρ Μπόσνιακοβιτς (12π., 5ρ.) και Αλεκσέι Ποκούσεβσκι (11π., 9ασ.).
Για τη Σουμπότιτσα, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Μίλετιτς (11π., 6ρ.), Μπόλτον (10π.) και Γκίμπσον (10π.), ενώ ο Γκόρντιτς είχε 10 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 6 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 28-23, 54-42, 79-61, 94-74
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρωτάθλημα Σερβίας: Στους τελικούς η Παρτιζάν, 90-80 και 2-1 την FMP
Σερβία: Η Σουμπότιτσα στους τελικούς, 93-77 τον Ερυθρό Αστέρα!