Το Περιστέρι δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τέλος έκανε το 1-0 (71-65) στη σειρά του μικρού τελικού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής των «κυανοκιτρίνων» Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να τελειώσει με σωστό τρόπο τη σεζόν.

“Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Ήμασταν κουρασμένοι πνευματικά. Διακρίνω μια πνευματική και ψυχολογική κούραση. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι πως στην οροφή του γηπέδου υπάρχουν δυο λάβαρα από την τρίτη θέση που κατέλαβε η ομάδα στο παρελθόν. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και θέλουμε να την επαναλάβουμε, να φέρουμε την ομάδα και πάλι ψηλά” δήλωσε ο τεχνικός του Περιστερίου.

Και συμπλήρωσε: “Όλο το χρόνο παίξαμε εξαιρετικά ήμασταν σταθερή ομάδα. Το μπάσκετ είναι πάνω απ όλα κίνητρο και αγάπη, να δείχνεις πόσο αξίζεις. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά off screen με τους γκαρντ, είναι επικίνδυνη ομάδα σουτάρει πολύ τρίποντο. Στηρίζεται σε αυτό. Εμείς αν και είχαμε τον Φρανσίσκο και τον Ντένμον έξω από τη συνήθη εμφάνισή τους, είναι σημαντικό που κερδίσαμε και δείχνει ότι είμαστε ομάδα και έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Έβαλαν τα κορμιά τους στην άμυνα και κερδίσαμε”.

Για το πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει ο διακόπτης μετά τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, εξήγησε: “Είναι πολύ δύσκολο. Φτάσαμε 20 λεπτά από τους τελικούς. Προσπαθούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Πιο πολύ είναι τακτική. Πιο πολύ προσπαθούμε να μιλήσουμε με ειλικρίνια και στο κίνητρο των παικτών. Κάθε παίκτης πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι εκεί. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική χρονιά, μια από τις καλύτερες της ιστορίας της. Πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν όπως μας αξίζει. Μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίζεις μπάσκετ δεν υπάρχει. Αυτό είναι που λέμε στα παιδιά”.

Για το αν σκέφτεται την επόμενη χρονιά, είπε: “Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε μόνο με τη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Για την επόμενη χρονιά δεν ξέρει κανένας. Πρέπει να κάνουμε μια γενική περίληψη της χρονιάς πού θέλουμε να πάμε, πώς να προχωρήσουμε. Δεν είναι της παρούσης όμως”.

Για το σχήμα με τρεις φόργουορντ, αρκέστηκε να πει: “Προσπαθούμε να αλλάξουμε σχήματα, να φρεσκάρουμε τα παιδιά, να έχουμε ενέργεια κυρίως στην άμυνα. Ειδικά σε μέρες που δεν σουτάρεις καλά προσπαθείς να βάζεις εύκολα καλάθια”.